Üle 600 jõuka eurooplase, kes paigutasid aastatel 2007-2009 Margus Reinsalu firma Property Logicu arendatavasse Maroko kuurorti kokku 60 miljoni eurot on selliseid kirju saanud nelja aasta jooksul mitmeid. Retoorika on üks ja seesama: lahendus on teel, olge kannatlikud, ärge muretsege jne.
“Sisutühi mula, nagu alati,” ütles üks Ekspressiga Inglismaal rääkinud investor alljärgneva kohta.
“Kogu aeg samad vabandused,” lisas teine.

Sean Cusacki e-kiri:

"Kallis investor,

Tahame alustuseks teid tänada veelkord jätkuva toetuse, mõistvuse ja kannatlikkuse eest ning anda teile värske ülevaate Le Jardin de Fleuri projekti ning Saidia kuurordi arengutest.

Property Logicu seisukoht:
Property Logic on aktiivselt otsinud vahendeid jätkamaks ehitust Le Jardin de Fleuri maatükkidel. Oleme mitmel korral olnud väga lähedal lepingu sõlmimisele mitme uue investoriga. Aga kokkuleppeid pole siiski kahjuks sündinud ja seda tänu välistele teguritele - globaalsele majandus- ja kinnisvarakriisile, eurokriisile ning üldisele ebastabiilsusele Põhja-Aafrikas. Need faktorid on mõjutanud meid kõiki ja peletanud investoreid paigutamast raha suurtesse arendustesse teisel pool merd. See on põhjustanud olulisi tagasilööke ja tähtaegadest mitte kinni pidamist kogu Saidia kuurordis, kus oodatud arengut pole toimunud.

Oleme nüüd juba mõnda aega tegutsenud säästurežiimil, et oleks võimalik jätkata rahastuse leidmist. Meie arvates on raskeim aeg selja taga, nüüd oleme kindlad, et suudame olukorra positiivselt lahendada. Mida oleme alustanud, selle viime ka lõpuni. Meil pole mingit kavatsust poole pealt minema jalutada. Ainult sellise suhtumisega on võimalik kindlustada projekti juba investeeritud vahendid.

Le Jardin de Fleur projekti rahastamine:
Oleme saanud oma kõige tõenäolisemalt uuelt partnerilt - ühelt Saudi-Araabia fondilt, kes tegutseb koostöös ühe suure Kanada päritolu ehituskonsterniga mitmeid paljulubavaid signaale. Nendega oleme kontaktis alates möödunud aasta oktoobrist, praegu käimas läbi due diligence protsessi (ettevõtte põhjalik äri-, finants- ja juriidiline analüüs - T.T).

Fondi huvi on rahastada RT-2 ja RT-7 projekte (kõige kaugemas ehitusjärgus korterelamud Le Jardin de Fleur'is - T.T). See tekitaks lühikese ajaga piisava rahavoo, et finantseerida juba järgmisi etappe. Kuna läbirääkimised on kestnud nüüd juba mõnda aega, peaks selgus saabuma lähematel nädalatel. Hoiame teid kindlasti kursis ja loodame jõuda positiivse tulemini.

Property Logic räägib korraga läbi mitme erineva potentsiaalse investoriga, olenemata sellest, kui kaugel on kõnelused igaühega neist. Araabia fond pole meie ainus läbirääkimiste partner. Teiste investoritega pole me nii kaugele jõudnud, kuid paljulubavaid kõnelusi on veelgi.

Oleme taasalustanud ka läbirääkimisi Maroko pankadega, mõned kohtumised nendega on kavandatud aprillikuusse. Kohtumistel arutame võimalusi, kuidas meie kliendid (deposiidi teinud kinnisvarainvestorid - T.T) saaksid eluasemelaenu, et finantseerida ehitust lõpuni ja lõpetada projekt edukalt.

Vahemere Saidia:
Nagu oleme varasemalt selgitanud, juhib Vahemere Saidia kuurordi arendust nüüd firma CDG. See on Maroko kuninga osalusega firma. Nad on hiljuti uuendanud ala teemaplaneeringut, mis peaks parandama kuurordi konkurentsivõimet teiste sihtkohtadega võrreldes.

CDG on keskendunud kuurordi esimese etapi lõpetamisele, kuid praegu on nad peamiselt tegelenud olemasoleva infrastruktuuri parandamise ja hooldamisega, varasemate peatöövõtjate ehituspraagi likvideerimisega.

Hotellioperaator Rotana Hotel Management, kellel on 70 hotelli 26 pamiselt Lähis-Ida linnas kinnitas, et võtab kohapeal opereerida ühe hotelli.

Property Logic kohtus hiljuti CDG esindajatega ning nad toetasid meid. Nad on teadlikud meie probleemidest projekti rahastamisel ning mõistavad, et Property Logicu ja meie investorite käekäik on projekti edasise arengu huvides väga oluline. Meid rõõmustas CDG aktiivne ja tegus mõtteviis.

Teavitame teid kohe, kui meil on uudiseid. Kui teil on vahepeal tekkinud täpsustavaid küsimusi, palun küsige kõhklemata.

Parimate soovidega,

Sean Cusack
Asutajast Partner"

Ekspress kirjutas eile, kuidas üle 600 jõuka eurooplase ootavad juba viiendat aastat Margus Reinsalu firmalt oma luksuslikke kortereid ja villasid Marokos. Teiste seas said tünga briti vutiässad John Terry, Joe Cole, Rio Ferdinand ja Gary Neville.