Ametnike abitu ülestunnistus tuli vahetult pärast seda, kui Waheed Ali (25), Mohammed Shakil (32), and Sadeer Saleem (28), keda süüdistati suitsiiditerroristide aitamises, teisipäeval Kingstoni kuninglikus kohtus õigeks mõisteti. 

Shakil ja Ali jäid siiski süüdi plaanis osaleda terroristide treeninglaagris Pakistanis, kuid see on väike lohutus nende inimeste lähedastlee, kes pommiplahvatustes hukkusid.

Londoni pommiplahvatuste uurimisele ja süüdlaste leidmisele on võimud kulutanud umbes 100 miljonit naela (1,75 miljardit krooni), kuid tulemust ei ole.

Politsei suutis küll tõestada, et süüdistatud kolmik viibis 16.-17. detsembril Londonis koos suitsiidirünnakutse hukkunud Hasib Hussainiga and Germaine Lindsayga, kuid mehed väitsid kohtus, et käisid vaatamisväärsustega tuvumas ja on enesetapurünnakute vastased. Samas polnud nad jäänud ühegi turvakaamera ette ei Londoni Ajaloomuuseumis, Akvaariumis ega ka teistes kohtades, kus nad väitsid end käinud olevat.

Lähiajal tehakse avalikuks ka Briti parlamendi luure- ja julgeolekukomitee raportis sisalduv, mis hindab vastuluureteenistuse MI5 ja West Yorkshire`i politsei tegevust pommirünnakute lahendamisel.

Raporti hinnang pidavat olema "masendav".

Guardiani andmetel paljastab see, kuidas MI5 töötajad jälgisid 2004. aastal pommirünnakute eestvedajate Mohammed Siddique Khani, Shehzad Tanweeri ja 2007. aastal eluks ajaks vangi mõistetud Omar Khyami nelja omavahelist kohtumist. Nii Khanile kui Tanweerile olid külge pandud "lutikad", neist oli olemas fotomaterjal. See tekitab küsimuse, miks MI5 ja politsei ei teinud otsustavamaid samme nende kinnipidamiseks.