Riigikohtu kolleegium nõustus kaitsjatega, et jälitustoimingu protokoll tuleb osas, milles see kajastab 9. augustil 2006. a asetleidnud Pärna ja Silla vestlust, tunnistada lubamatuks tõendiks ning jätta tõendikogumist välja. Jälitustoiminguga saadud teave on tõendina kasutatav vaid juhul, kui selle saamisel on järgitud seaduse nõudeid (KrMS § 111). Riigikohus leidis, et jälitustegevuse teostamisel ei järgitud kriminaalmenetluse seadustiku (KrMS) nõudeid, kuna seda teostati eeluurimiskohtuniku suulise loa alusel. Seadus aga sellist võimalust ette ei näe.

Kolleegium leidis siiski, et kirjeldatud rikkumine ei too endaga kaasa kohtuotsuste tühistamist, kuna tegemist ei olnud kriminaalasja lahendamise seisukohalt määrava tõendiga.

Tõendikogumist väljajäetud tõend:

09.08.2006 kell 23.30 Tarmo Silla, Aivo Pärna vaheline kokkusaamine Tallinnas, Pikk 71/Tolli 2
(Taustal pidevalt kolistatakse ja mängib muusika.)
TARMO SILD: ...... kätt ette panna eriti, kui see ...... (kolksatus) pead selle teema ise tõstatama, see on nagu, nagu ........ see on nagu meie pool, see on nagu meie ........ olnud. Ja no ega me seda ise muidugi üles ei tõsta, kõik on suured inimesed, oskavad väga hästi liita ja lahutada ja arvutada, eks ole.
AIVO PÄRN: No, absoluutselt.
TARMO SILD: Ja siin on küsimus lihtsalt selles, et, ee, et kui sa seda lihtsalt teeksid, ütleksid, et ma 420-ga ei võta.
AIVO PÄRN: No, mis siis saab?
TARMO SILD: Siis seda... Siis on lihtsalt see, et võidakse, nagu öeldakse, võtame selle leppetrahvi ära ja kirjutame edasi, eks ole. Aga tegelikult, mõistlik oleks ikkagi saavutada siis kokkulepe, noh, täitsa avalik kokkulepe ja õiguskindlus, noh, õiguskindlus sulle ja kindlus riigile, et, ee, et, et, et müüme ta 380-ga ja pluss see kolmkend üks pool, eks ju, noh. .......
AIVO PÄRN: Aga seal on vahe jälle nii väike, raisk, siin on viis aastat lepingut, see on jälle ka, kurat, nii ja naa.
TARMO SILD: Ee, üks, üks...
AIVO PÄRN: Kuigi mina neid lepinguid nagu eriti ei karda.
TARMO SILD: ... üks, üks on seal juba ära langenud, kes seda ei taha ja no, ütleme, ma arvan, et pikas perspektiivis keegi ei jää sinna, kõik kolivad välja kohe, kohe, kohe. Pluss veel, noh, mina ütlen, minu arvates sinu, kuradi, suur võimalus on see, et saad, ee... sa saad, ee, Marcelile nagu öelda, et, ee... Ühesõnaga, sa ....... klatid kõik probleemid ära. Ma saavutan riigi jaoks lõpptulemuse, kus, ee, praegu 426 kokku. Pluss mingi raha, mis katab riigi õigusabikulud.
AIVO PÄRN: Mh-mh.
TARMO SILD: Noh, mingi väike summa sealt tuleb. Pluss veel mingi väikene summa, ütleme, mis on nagu ata-ata. Siis ta saab oma enamuse kõpsti tagasi, tal ei ole kohtus jaurata ja noh, kui ta arvab, et keegi tema majast on süüdi, siis ta nõuab selle temalt sisse.
AIVO PÄRN: Aga kuidas see on? Kuidas see 426 sulle laekub siis, kui ma, ütleme, 300, 420 ära ütlen.......?
TARMO SILD: See laekub, see laekub niimoodi, et, ee, sina maksad ära see kolkend üks pool, lisaks, eks ole. See tähendab seda, et kokku tuleb 411.
TUVASTAMATA MEESTERAHVAS: Ma korra jätan teid üksinda, et ma korra käin ära.
TARMO SILD: Jah, jah, jah .......... hea küll.
AIVO PÄRN: Mh-mh.
TARMO SILD: Pluss, ee, pluss veel, ee, temalt me võtame siis, ee, selle osa leppetrahvist, mis on vajalik, et saada see 426 kätte, pluss veel otsa midagi. Ülejäänu saab tema tagasi, sina oled oma raha kokku hoidnud ja omavahel klaarite. Ja tehniline teostus on ka väga lihtne, me sõlmime kohtuliku kokkuleppe. (Krõbin.)
AIVO PÄRN: Vot ma ei tea, muidugi tema eest ei oska rääkida, aga ma arvan, et, kurat, ta on sihuke vend, et... Oleneb, mis nõu talle advokaadid talle annavad ........ Kas ta on nõus üldse kolmekümne ühest poolet midagi loovutama, et ta võib hakata siin ....... sellega.
TARMO SILD: No... No, siis, kui sul temaga see jutuks tuleb, siis sa võid talle öelda, et ta ei näe seda... (köhatab) ta ei näe seda raha mitte kunagi, igal juhul, mitte enne kolme aastat. Sellega ta võib arvestada päris rahulikult kohe. Ja, ütleme, see avalik tonaalsus, see kui Kilp ütleb pärast ajalehes, kui küsimus on, et, ee, miks ta kohtusse pöördus ja vastus on, et (M2 köhatab) võit tuli meile üllatusena ja ei saand raha kokku. Noh... Ma tahan persse saata, aga ega, no, nüüd on nad persses ja...
AIVO PÄRN: Jaa, aga raha neil oli igal juhul.
TARMO SILD: See ei ole tähtis. Tähtis on see, et nad tegid pakkumise ja andsid ministeeriumi kohtusse, ühesõnaga, ei taha osta. Ja nad ütsid notarile, et lükake tehingu aeg edasi.
AIVO PÄRN: A huvitav, kas nad praegu tahavad osta? On sul äkki mingit inffi? Või, või ei taha, kuradi, ma ei ole nagu aru saand.
TARMO SILD: Nad keegi... Nad on lehes öelnud, võiks kohtuväliselt kokku leppida, et meil ikka ostuhuvi on, aga lehes, otse ei ole keegi rääkinud ei minuga ega .......
AIVO PÄRN: Sest mulle ei ole nad ettepanekut teind, et davai, et ...... selle Wipestrexi pakkumise nagu ära, on ju, et katsuks raha tagasi saada, et nad hauduvad siin mingit plaani. Aga mulle ei ole ka nad otseselt keegi nagu andnud märku, et raisk, et sa oled mingi jama korraldanud... Kuigi ma ei ole mingit jama korraldanud, et, et vot nüüd, raisk, vaatame seda GoBus´i asja ........
TARMO SILD: Vaata, kui sa nendega suhtled jällegi, sa võid edasi öelda seda, et tegelikult sellist varianti, kus, ee, kus me võtame uuesti nende pakkumise vastu, ei ole. Ja seda ei ole sellepärast, et igaüks sai oma pakkumisi esitada üks kord. Ja, ja ma ei hakka pärast sinu või sinu advokaatidega vaidlema selle üle, et sind on diskrimineeritud. Et kellegi pakkumine nagu lükati tagasi .........
AIVO PÄRN: Ei, ma mõtsin, nad ei tahagi seda praegu, ma ei ole aru saand, et nad üldse tahaks, on ju, et selles mõttes, ma ei teagi, mida nad tahavad.
TARMO SILD: No, siis see mind ei huvita ka juba, mul ükskõik.
AIVO PÄRN: A võib-olla tuleb mingi ettepanekud, aga ...... praegu ei ole veel olnd, eks. Aga noh, vaataks seda Wipestrexi asja, et noh, tühja sellest, eks. Et, et, ee... Et sa peaksid mulle üheksa milli ja oleks võitnud. Kaheksa pool... Ja viieaastased lepingud... No kes see siit välja kolib .......pidi kolima ........
TARMO SILD: Sa saad kohe 1500 ruutu .......... Sa saad üsna kiirelt...
AIVO PÄRN: Aga kuhu nad, kuhu nad kolivad?
TARMO SILD: Ma ei tea, nad ei... kolivad välja.
AIVO PÄRN: A miks nad lähevad? Ma olen ka kuulnud, et nad lähevad.
TARMO SILD: ......... võib-olla .......... hinda. Kui sa tahad seda täpsemat infot, siis seda saab, ee, nagu uurida.
AIVO PÄRN: .........
TARMO SILD: Jah. Seda homme ei ole mõtet puudutada, sellepärast, et, ee... No, põhimõtselt, ma saan seda kulissitööd teha ja saan selle, kuradi, pildi ette juba. Sealt lähevad ära veel lennuamet, ühel hetkel. Sealt läheb ära KIK......, kõik lähevad ära, see ei jää sind koormama viieks aastaks.
AIVO PÄRN: Jah, aga kuna ega ma pean vist raha nagu osaliselt võtma investori käest, siis talle nagu see ei meeldi, raisk. Aga, aga võib-olla juba meeldib ka, et noh, peab nagu vaatama.
TARMO SILD: Mis talle ei meeldi?
AIVO PÄRN: No, see viieaastane variant ei meeldi sihukse väikse võidu korral, noh. Eks me oleme ka seal liitnud ja lahutanud........ ja nii ja naa, aga esi... teiseks, ütleme, noh, kurat, no Vichmann ei saa nagu hästi aru, et kuidas, et kui me nagu 420-ga nagu loobuksime, noh, me oleme seal kõiki variante arutanud, kuidas sa ikka ........ 380-ga nagu meile saad müüa, siis peab loobumise momendil olema mingi kokkulepe.
TARMO SILD: Samal päeval...
AIVO PÄRN: Muidu nagu .......
TARMO SILD: Samal...
AIVO PÄRN: Muidu ei julgeks, ei julgeks nagu seda ...........
TARMO SILD: Samal päeval kirjutame lepingule alla. Notari juures, teeme notari juures 380-ne lepingu, vahetate neid, ülevalt annab minister vastu käskkirja. See 31 peab kuskil nagu olemas olema, riik saaks selle kohe kätte.
AIVO PÄRN: Ei no, ta on... Mul ei ole selles mõttes... See on ju, pank annab selle kohe üle.
TARMO SILD: Jah.
AIVO PÄRN: Et see, selle peab siis ikka siis ise ära võtma, mitte et me ise kanname.
TARMO SILD: Jah, jah.
AIVO PÄRN: Ma ei tea...
TARMO SILD: Jah.
AIVO PÄRN: ... see on juba juristide teema, eks.
TARMO SILD: No, see on tehniline küsimus ja mina kujutaks ette, et samal tehingupäeval, noh, paari tunni sees. Punkt üks, sina ütled, et, ee, oled nõus omandama, kirjutama alla paberile, kus sina ütled, et 380 oled nõus omandama, 420 ei ole, aga oled nõus, et pakkumise tagatis nõutakse sisse, eks ole. Paber on alla kirjutatud. Mis seal minister kirjutab alla paberile, et panga, pangalt ........ nõuda 31 pool, pank peab selle ära maksma. Pank selle ära maksab, siis me läheme notarisse ja noh, ministril on seal ees luba, et 380-ga võtab vastu. Pank maksab ära ja minister kirjutab alla käskkirja, et võtta vastu pakkumine number kolm, summaga 380 ja me läheme notarisse ja ongi tehtud.
AIVO PÄRN: Okei, see on selge. Tegelikult ma tahtsin küsida, et, noh, seda ma saan aru, et kuidagi saaks, kui juristid selle kokku lepiks........... selle skeemi, ametliku skeemi. Aga... mis siis sellest nagu kaheksast poolest saab või mis point on nagu sinu jaoks. Kuidas, kuidas see üldsusele nagu välja paistab, et noh, Wipestrex´il ilmselt ei ole nagu mingit probleemi.
TARMO SILD: Üldsusele... No, üldsusele meie peame selle asja ära seletama, aga objektiivne reaalsus on see, et ega me ei saa sind sundida 420-ga võtma. Kui sa ei võta, siis sa ei võta.
AIVO PÄRN: No jah, aga kuidas ma siis saan, ütleme, pärast 380-ga võtta?
TARMO SILD: Sellepärast, et sa esitasid kaks pakkumist ja pakkumiste paremusjärjestus on kõigile teada.
AIVO PÄRN: Mm, okei.
TARMO SILD: Ja kui sina võtad selle...
AIVO PÄRN: Jah.
TARMO SILD: ... 380-ga ja samas, me oleme saanud kokku veel 63 milli leppetrahvidena, siis riigi lõpptulemus on 443, mis on kõrgem kui mistahes pakkumine. Siis jääb üles vaidlus (M2 köhatab) ......... Vichmanniga, kui ta seda enne ära ei klaari. Ja...
AIVO PÄRN: Kui nad nüüd ei tule kokkuleppe peale ja hakkavad siin vaidlema, raisk, kas see notar vormistab selle tehingu ikka ära?
TARMO SILD: Eks ma töötan praegu sellega ma arvan et vormistab ............
AIVO PÄRN: ta hakkab seal juhtima tähelepanu, igasuguseid asju lepingusse toppima, et...
TARMO SILD: Ei, vaata, punkt üks on see, et lepingut ei hakka notar täiendama, lepingut täiendavad ikka pooled ise. Notar võib täiendada igast oma selgitusi.
AIVO PÄRN: Selgitusi, just nimelt, jah.
TARMO SILD: Aga no selgitused ei ole lepingu osa. See, mida notar sulle või mulle selgitab on notari asi, see ei puutu kellessegi. Tähtis on see, et ta ära tõestab, tõestab ostu-müügi, kinnistusraamatusse läheb avaldus, kande avaldus, see on tähtis.
AIVO PÄRN: No jaa, mis nad mulle seal ikka teha saavad. Aga okei, see on juba Glikmani rida, eks. ...........
TARMO SILD: Noh, midagi nad ......... kaebavad kindlasti erinevatesse kohtutesse. Üks kaebus on kindlasti see, et meie võitsime, kurat, ja nüüd meie, meiega lepingut ei sõlmita, jube õigusrikkumine ja...
AIVO PÄRN: A kas sulle ei tundu, et jube hea oleks küll, kui saaks nagu kõik osapooled kokkuleppele? Ma ei tea, kas see on võimalik?
TARMO SILD: Minu arust see on täiesti võimalik, aga see eeldab, ee, Marceli poolt arusaamist, et, ta... et ta on vindi üle keerand ja ta peab millestki loobuma.
AIVO PÄRN: No jah...
TARMO SILD: Kui ta sellest ........
AIVO PÄRN: ... tema, tema ei ............ kurat võtaks.
TARMO SILD: No jah, jah. Et kui, kui ta sellest aru ei saa, siis on, noh, siis on täis .......koalisiooni kurss. Mina olen väga selle poolt, et sõbralik kokkulepe ja ma tean, et minister on ka selle poolt.
AIVO PÄRN: Ma usun seda...
TARMO SILD: Aga, aga ta ei saa, noh, 426 on ees, eks ole, alla selle sa ei kuku. Pluss veel see, et see mis on tehtud, see on tehtud. Ei ole võimalik see, et Riik nagu ütleb, et, oi, et vabandust, noh...
AIVO PÄRN: Läks vussi, noh.
TARMO SILD: Noh, läks vussi või kuidagi. Seda...
AIVO PÄRN: Seda saab öelda ainult kohtuotsusega, eks ju.
TARMO SILD: Seda saab öelda ainult Vichmann.
AIVO PÄRN: No jah...
TARMO SILD: A kes, kes, see...
AIVO PÄRN: ......... kohtuotsuses...
TARMO SILD: ... kes hakkab jaurama, see peab võtma endale nagu, ee, ta peab võtma omaks. Ei ole võimalik nii, et sa nagu mängid ja mängid ainult positiivse stsenaariumi .........
AIVO PÄRN: Et, ühesõnaga, sa arvad, et tervet raha tagasi anda neile saab ainult kohtuotsusega, eks?
TARMO SILD: Jah. Kurat, kohtus selle jõuga tagasi võtavad........., siis palju õnne. Aga kokkuleppega nad seda ei saa. (Paus.)
TARMO SILD: Kokkuleppega... Kui sina võtaksid ära 420-ga, siis on veel võimalik saada, noh, ma ei tea, 31 miinus...
AIVO PÄRN: 31 ...... miinus kuus, jah.
TARMO SILD: ... miinus kuus, natuke veel, noh, sinnakanti, 21, ütleme.
AIVO PÄRN: Mh-mh, aga kuule, tegelikult, mis ma tahtsin küsida on see, et... See 325 ei tule kõne alla vä? Siis oleks juba, oleks nagu .........
TARMO SILD: Ma arvan, et mitte. Ma arvan, et, ee, juba puht poliitiliselt. Ee...
AIVO PÄRN: Ma ütlen, et ma ei ole mingit... Ma arvan, et nendega kokkuleppele isegi ei saa, isegi kui me saaks sinuga kokkuleppele.
TARMO SILD: Ma arvan...
AIVO PÄRN: Seal on väga, kuradi...
TARMO SILD: See on teistsugune seltskond.
AIVO PÄRN: Seal on isikuid palju, raisk.
TARMO SILD: Jah. See on teistsugune seltskond, Taani raha ja investorid ja konservatiivsed ja mõtlevad ja...
AIVO PÄRN: Noh...
TARMO SILD: Siin on vaja kiiresti tegutseda ka. Ma arvan, et see ei lähe läbi ka sellepärast, et ........
AIVO PÄRN: Ei pruugi minna jah, aga oletame, et kui läheks.
TARMO SILD: Ma ei soovita sulle ka seda, võib-olla et ühel hetkel pole see mäng enam ohjatav.
AIVO PÄRN: Noh, et, ee...
TARMO SILD: Siis tekib olukord, kus ....... sisse 63 miljonit krooni ja sa jääd lootma enne 1. septembrit sõlmitakse see kolm, kaks, viiega leping ära. Kui ei sõlmita...
AIVO PÄRN: Seda ........ seda kokkuleppida ei saa, jah?
TARMO SILD: Ja kui ei sõlmita...
AIVO PÄRN: Ei, ma küsingi, et kui, kui kokku leppida ei saa, siis sellepeale minna ei saa. Noh, ütleme nii, et keegi peaks andma siis... või advokaadid omavahel, mingisuguse nagu kas või ...........
TARMO SILD: Kui riik tahab ........
AIVO PÄRN: ... nagu Glikman ütleb, et härrasmehe kokkuleppe, et kui, et... muidu, muidu ma ei hakka küll 31-st poolest millist loobuma. Marcel võib endale sellist pulli lubada, eks ju...
TARMO SILD: 31...
AIVO PÄRN: ... mina, mina, igal juhul, mitte.
TARMO SILD: 31 ja 380, ma arvan, et on võimalik ja paberil. No, mitte, mitte härrasmehena, vaid paberil. Härrasmehena ka, aga, aga paberil. Aga mingisugune, et võtaks sisse 63 milli leppetrahvi, et saad selle 325-ga...
AIVO PÄRN: Aga ütleme nii, et kui oleks nii, näiteks, no Wipestrex ei osta, mis iganes põhjusel, sealt on sul juba 31 käes. Kas, ee, kas, siis müüd, ee, 325-ga maha selle?
TARMO SILD: Siis tuleb 380-ga müüa.
AIVO PÄRN: No, see ka ei ole ......... hind.
TARMO SILD: .........
AIVO PÄRN: Seal garantiitasu ei ole, seal mingit probleemi ei ole.
TARMO SILD: Aga seda, seda...
AIVO PÄRN: Noh, garantii on juba läbi selle aja peale.
TARMO SILD: Seda... Noh, siis selline küsimus on nagu ministeeriumi .......
AIVO PÄRN: Ei, ma lihtsalt praegu...
TARMO SILD: Et ...........
AIVO PÄRN: ... praegu teoretiseerin. ........
TARMO SILD: Ma rä... ma r... ma räägin ka, ma räägin ka...
AIVO PÄRN: ...... 25 on notar ja Wipestrex ostab, eks, aga lihtsalt ............
TARMO SILD: Jaa-jah, ma räägin, ma arutan ka sinuga täiesti avameelselt, eks ole.
AIVO PÄRN: Noh...
TARMO SILD: Siis on punkt üks, küsimus, et kurat, nad on meile tohutult sitta keeranud, miks me neid ei hage. Noh, kahju hüvitamine, saamata jäänud tulu...
AIVO PÄRN: Aga mis selle kahju ......... ongi 31 milli juba ju, kurat.
TARMO SILD: Mm... Kui nad oleks meiega...
AIVO PÄRN: ..........
TARMO SILD: Kui nad oleks meiega lepingu sõlminud 380-ga, ma oleks saanud 380, aga nad ei sõlminud lepingut.
AIVO PÄRN: Noh? Okei, see selleks, sealt ilmselt, ma arvan, midagi ei saa või, noh, ma ei ole jurist, aga...
TARMO SILD: Ei...
AIVO PÄRN: Aga 325-ga ära müüte. Mis teil ikka üle jääb, no Daisy ........... ka vahepeal ministri juures, et siis ei ole muud varianti.
TARMO SILD: No, ega ma seda praegu ei vali, seda ma peaks tema käest küsima, aga ma arvan, et, ee... Noh, kui ma, nii palju, kui ma tean, ee, kantsleri ja muude inimeste meelsust, ma siis, noh, pigem arvan, et läheb teisele ringile, saavad teisel ringil 350 ikka kätte.
AIVO PÄRN: Mh-mh, võivad saada küll, jah, selles on neil õigus. Jah, aga siis nad ei ole saand mitte 350, vaid nad on saanud, ütleme, kolm...
TARMO SILD: 411.
AIVO PÄRN: Jah.
TARMO SILD: 413, midagi sellist.
AIVO PÄRN: Ei no, praegusel juhul ka, ütleme nii. 325 pluss 63, eks.
TARMO SILD: Ütleme niimoodi, et kui on nelisada kaheksa... 380 pluss 63, siis see läheb läbi.
AIVO PÄRN: 380 pluss 63.
TARMO SILD: 380, jah... 63... 31 on juba tulnud ja 31 tuleb veel. Nüüd, ee, kui on, kui on, ee...
AIVO PÄRN: Ei, seda küll, aga, ütleme, sa ütsid 426 on vaja lõppkokkuvõttes, et nemad saavad...
TARMO SILD: Jah.
AIVO PÄRN: ... ülejäänu siis tagasi.
TARMO SILD: Jah. 426 on, ee... Jah, see on ka võimalik. Ja see oleks sinu võimalus.
AIVO PÄRN: Ma ei usu, et nad saavad aru, ee, sellest, et nad peavad selle raha hä-hävima. Nad ei tule muga elu sees sellele kokkuleppele, et nemad hävivad ja, ütleme, Wipestrex ostab.
TARMO SILD: Mh-mh.
AIVO PÄRN: Et, et, et, noh, siis peavad, peavad advokaadid selle neil omavahel selgeks nagu tegema, et ma ei, ma sellist varinati neile ei pakugi. Mina, mina, igal juhul, ei saand neile sellist varianti pakkuda, et .........
TARMO SILD: Nad hakkavad ise nagu otse välja tulema selle jutuga...
AIVO PÄRN: Jah.
TARMO SILD: ... siin muud ei ole.
AIVO PÄRN: Et võtke põske, kurat, ee, endale mingisugune asi ja, raisk, et noh. (Naeravad.) Hee, kurat, et ma nüüd os... ostaks ära. Han-Hansa juba pakkus raha, ......... küsis, kas mul ikka raha on olemas või.
TARMO SILD: A kas sul raha tegelt on?
AIVO PÄRN: No, tegelt on venelaste raha. Aga, noh...
TARMO SILD: Kus see venelaste raha on praegu? Kas ta on Venemaal või Eestis?
AIVO PÄRN: Noh...
TARMO SILD: Ma saan aru, et Venemaa.
AIVO PÄRN: ........ vist... Ei pru... ei pruugi olla. Ta ei ole Wipestrex´i käes, see on vastus. Ma ei tea, kus see on, kas ta on Venemaal või Eestis või kust nad selle võtavad, aga, aga, noh... Piisavalt, ee, suur ausõna ja piisavalt suur nagu, ütleme, see tagatis on nagu pandud, ma ei pea seda 31-te poolt silmas. Ja on võimalus nagu kohe saada, et, ee... Ma ei ole muidugi kindel, kas ma üldse neile tahan müüa, võib-olla lihtsalt, ee, teeme teistmoodi selle asja.
TARMO SILD: Mh-mh.
AIVO PÄRN: A see on meie nagu siseasi, eks.
TARMO SILD: Mh-mh. Aga millal sa võiksid ........
AIVO PÄRN: Aga Wipestrex, igal juhul, ostab selle ära, noh.
TARMO SILD: Aga millal sa võiksid, ütleme nii, et kui minna selle 380 peale, vot sel kuupäeval ma tahaks küll raha näha.
AIVO PÄRN: Ei, no loomulikult. Ilmselt tuleb seal ikkagi ka nagu sinna pangalt kiri ja osa tuleb rahana, nii nagu me alguses rääkisime.
TARMO SILD: Mh-mh.
AIVO PÄRN: Sest vaata, ma vahepeal olin täiesti kindel, et nad ostavad selle ära nüüd, noh, minul see rong on läind, noh.
TARMO SILD: Mh-mh.
AIVO PÄRN: Meil oli see Mugu büroos oli see kokkulepe väga lähedal, aga noh... See jäi tegemata, aga see nüüd tuleb, saab kõik uuesti teha. Aga õnneks, mul on ka, selles mõttes, nagu hea seis, et, ee, mul nagu vaja, mingit väga kohustust ei ole venelastele müüa, aga nad on jä-jätkuvalt on olemas.
TARMO SILD: Aga, aga kui sa nüüd konservatiivselt vaatad, nii palju kui mina sinu ärist kõrvalt tean, kas sa ise veaksid selle üldse välja?
AIVO PÄRN: Ei, mina ise küll ei vea, loomulikult mitte. Ma ütlen .......... kui ma pa...... hakkasin vedama, siis oli mul mingi plaan, et sinna Go vennad....... ütleme siis, minu sõbrad, äripartnerid ........ no kuule, no võtame ikka ise, et noh, küll sa saad ......... et me võtame ise, me teeme, Kilp ütles, teeme ise pakkumise, mis mul enam. Ma ei oleks teind 420-ga seda ........ kuue milli vähem pakkumist, oleks pidanud olema vähemalt üle 31-e poole.
TARMO SILD: Mh-mh.
AIVO PÄRN: Kui ma oleks nendega algusest peale kokku mänginud.
TARMO SILD: Mh-mh.
AIVO PÄRN: Nüüd oleme arutanud igasuguseid varinate, aga .......... suht midagi arutada ei ole, noh. Arutada tuleb ........... Nii nendel, nendel, kui, kuradi, ..........
TARMO SILD: Aga, aga sel juhul, sel juhul, aga sel juhul, Aivo, mis sinu plaan B üldse on? Selles mõttes, et, ee, noh, kurat, kui on nii, et kui sul tõesti ei olegi selleks kuupäevaks.
AIVO PÄRN: Ei, on, on, ära muretse.
TARMO SILD: Sul peab olema mingi plaan B. Selles mõttes, et sa ei saa minna nagu...
AIVO PÄRN: Ei, mul on raha olemas.
TARMO SILD: Plaan B.
AIVO PÄRN: Sellist plaani B, et, ee, et, et võtaks nagu hävingu, ma ütlen, et mina endale seda lubada ei saa, Marcel võib lubada endale 31-e poole milliga mängida, mina mitte. Ostuks läheb kindlasti.
TARMO SILD: Aga siis ma tulen, kurat, kiusan, kiusan sind nagu uni, aga, aga kui sa ise välja ei vea, mis, mis sul see plaan siis nagu on?
AIVO PÄRN: Mis mõttes ei vea välja?
TARMO SILD: Selles mõttes, et noh, kurat, 25. august sul on vaja tõsta kuskilt 420 välja.
AIVO PÄRN: Ei, see on olemas.
TARMO SILD: See on olemas?
AIVO PÄRN: Jaa-jaa. see on ........
TARMO SILD: Pank võib sulle öelda, et ta annab sulle, kui sul vaja on?
AIVO PÄRN: Ei noh, pank, panka ei ole üldse praegu.
TARMO SILD: Okei.
AIVO PÄRN: Panka ei ole. See on ilma pangata ja ütleme, noh...
TARMO SILD: Kui see pole see .........
AIVO PÄRN: Pan-panga variant ongi see plaan B, noh, pank on ka juba pakkunud. Et selle pärast ära muretse, sellega saab korda. Küsimus on, kuidas, kuidas...
TARMO SILD: Noh?
AIVO PÄRN: ... saaks nagu teenida, et ma teen sulle ettepaneku, et mõtle, kas on mingit varinati. Aga ma saan aru, et ega eriti mingit varianti ei ole.
TARMO SILD: See 325 ei lähe läbi. Ma ei, ma ei suuda seda ka läbi viia.
AIVO PÄRN: Ma ei... Ma ütlen sulle ka päris ausalt, et ma ei suuda nende vendadega kokku leppida. Ma ei ole neid kordagi näind, aga ma tean enam-vähem tausta, olen siit-sealt uurind. See vend kes Eestis on, see ise ei otsusta midagi. Ja kui selle firma kaudu veel osta, noh, see on väga raske. Ma mõtsin, et äkki sul on ...... mingi...
TARMO SILD: Ei. See, mis mina...
AIVO PÄRN: .......
TARMO SILD: See, mis mina oskan öelda on see, et, ee, sa võid kapitaliseerida selle 420-i ja 380-i vahelise erinevuse. Tähendab, sealt tuleb see väike erinevus, eks ole.
AIVO PÄRN: Vaata, ma küsisin su käest makseaega. Nüüd ma rääkisin oma nende tegelastega, tegelased arvavad, et...
TUVASTAMATA MEESTERAHVAS: Võib veel ....... pakkuda?
TARMO SILD: ........ Mina, mina, mina olen sellega väga rahul.
AIVO PÄRN: Ei taha...
TUVASTAMATA MEESTERAHVAS: Okei.
AIVO PÄRN: Et, ee, seda makseaega lihtsalt ei olegi vaja. Me... Siis, ee, läheb see asi venima, ei saa pant...
TARMO SILD: See on väga hea ........
AIVO PÄRN: ... ei saa pantida ega midagi. See makseaeg nigu väga, noh ........ See ongi, see plaan B ongi mul see makseaeg, noh...
TARMO SILD: Mh-mh.
AIVO PÄRN: ... sa küsisid, mis on plaan B, noh. Kui läheb midagi täiesti, täiesti vussi, on ju, ma leian mingisuguse summa, mis on, ütleme, oluliselt suurem kui see 31 pool, eks ju, seda garantiid pikendan ka veel.
TARMO SILD: Mh-mh.
AIVO PÄRN: Ja, ja siis tulen palun makseaega, kui ma ei saa hakkama.
TARMO SILD: Mh-mh.
AIVO PÄRN: Kas, kas selline plaan B, ütleme, kui muud midagi üle ei jää, on võimalik täita?
TARMO SILD: No, eks me, eks me peame töötama, aga ma...
AIVO PÄRN: Noh.
TARMO SILD: ... täna sulle lubadust ei anna.
AIVO PÄRN: ....... kui ma käin ikka sajaka välja, no kurat, peaks olema küll, ma arvan...
TARMO SILD: Mina saan sellest aru, lihtsalt maja sees, kas kõik saavad aru, kas notar saa aru ja nii edasi.
AIVO PÄRN: No jah, notaril ei ole vast midagi. Aga no, mm, täna ei ole see küsimus aktuaalne, vot see ongi plaan B, eks.
TARMO SILD: Ideaalne on ikkagi see, et 25. august ära teha. (Paus.)
AIVO PÄRN: Noh, teeme ära.
TARMO SILD: Ee, kahju, et see, kurat, nii läks, jah. Et kui sa tahad seda 380 teha, siis punkt üks, ee, tee sellest ise homme juttu. Ütle, et noh, te olete niimoodi mõelnud ja noh, lihtsalt tead nagu märgi .........
AIVO PÄRN: Mismoodi me juttu teeme, et kurat, et ikkagi meie saame nagu aru, et see 380 ....... parem.
TARMO SILD: Ei, et sa oled teind nagu, et sa oled teind oma, kuradi, kalkulatsioonid ja ütled, et kolm, kaheksa, null, isegi koos lepetega, on sulle parem.
AIVO PÄRN: Mh-mh.
TARMO SILD: Et see võib nii olla, et noh, eks sa tuled teema juurde tagasi, aga noh... Jäta see lihtsalt üles, ma saan nagu majanduses käivitada ametliku diskussiooni, mis me tegema peaks ja nii edasi. Ega homme see nõupidamine ega me, ma ei tee sellest mingit protokolli ega homme, mis keegi ütleb ega me ei hakka seda üksteise vastu kasutama. .......
AIVO PÄRN: No, ma saan aru, et selge eesmärk on praegu see asi nagu maha müüa, raha koju tuua, et ............
TARMO SILD: See maha müüa ja lihtsalt arutada, kuradi, tehnilisi üksikasju, mis võivad meid takistada, see on ....... mingi kohtukaebus. Alates sellest, et, ee... sina tahad seda pagana notarit vahetada... ........
AIVO PÄRN: Kuidas selle ...... peaasjaga on nüüd üldse loo... lugu.
TARMO SILD: Ma arvan, ma sain temaga klaariks. Ma natuke veel räägin üle igaks juhuks ja. Mul on vaja temalt üks allkiri saada, aga põhimõtselt ma sain temaga klaariks.
AIVO PÄRN: Aga ta on ikka huvitatud ise sellest tehingust?
TARMO SILD: Jaa-jaa, on, on, on.
AIVO PÄRN: Aa, ma arvan ka, et ta on ........ ette ........ (Paus.) A ta jonnima ei hakka jälle, et ta ei tee mingit... Oletame, et läheb väga kehvasti, et need vanad seal veel midagi hakkavad pressima.
TARMO SILD: No, ma võtan kaks notarit varuks, pluss veel, pluss veel see, et ee, ma arvan, et ta ei hakka. Ma arvan, ta sai aru, mis ta esimene kord valesti tegi, kuigi õnneks, noh, jumala õnn, et ta nii tegi, eks ole, aga, aga... Aga... Ma arvan, et ta sai aru, mis ta valesti tegi. Kui ta allkirja annab, siis ma rohkem ei muretse selle pärast.
AIVO PÄRN: Ja ta tegi valesti, et ta, ütleme, saatis selle edasilükkamise, noh.
TARMO SILD: Jah. Õiguslikult oli see vale samm.
AIVO PÄRN: Oota, aga ta saatis selle millal? Ta saatis selle...
TARMO SILD: Teise augusti õhtul kell 22.07.
AIVO PÄRN: 22.05 tuli mulle see, või... no, okei, ühesõnaga, midagi sellist, aga teie võtsite ju, minister võttis käskkirja vastu ju millal?
TARMO SILD: Õhtul.
AIVO PÄRN: Enne seda?
TARMO SILD: Ma ei oska öelda, kas järgmine päev ........
AIVO PÄRN: Enne, enne edasilükkamist?
TARMO SILD: Ma ei oska öelda, kas enne või pärast. Õhtul.
AIVO PÄRN: No ega ta peale kella kümmet ikka ei võtnud.
TARMO SILD: See võis nii olla. Et see, kes ..........
AIVO PÄRN: .......
TARMO SILD: ... inimesed aeti välja. Inimesed olid keskkonnaministeeriumis tööl.
AIVO PÄRN: Ahah. Okei, no see selleks...
TARMO SILD: Et ee...
AIVO PÄRN: No Wipestrex´il ei ole praegu midagi. Wipestrex on oma õiguse kätte saanud, temal on võit, noh, seal ei ole midagi enam vaielda.
TARMO SILD: Jah. Nüüd, ee, kui sa tahad seda 380-i...
AIVO PÄRN: Tahaks jah, võimalikult odavalt, ja kui saaks midagi...
TARMO SILD: Kui sa tahad. Mõtle rahulikult, sellepärast, noh, sul on nagu kõik variandid ja nii edasi, eks ole, siis ee... Ainult üks, ee, ainult üks palve ..... mida ma sulle edastaks. Ja see palve oleks, et ee... Et sa kannaks täiendava tehingukulu, mis on poolteist. Ma rohkem sellest ei räägi. Kui sa tahad seda teha, siis lihtsalt mis iganes arvutusi sa teed või midagi, siis ee...
AIVO PÄRN: No, ma saan aru. Ennem oli, ennem oli meil juttu ühest, aga
....... nüüd on poolteist, noh.
TARMO SILD: Noh, nüüd on nagu lihtsalt...
AIVO PÄRN: Nojah.
TARMO SILD: On erinev, eks ole.
AIVO PÄRN: Tuli juurde.
TARMO SILD: On erinev. Ja, ja...
AIVO PÄRN: Kas nii ei saa kuidagi... (Kolin.) Ilmselt, ilmselt on see väga loll küsimus... Et okei.
TARMO SILD: Küsi ikka!
AIVO PÄRN: 380, aga üks aasta ka rendilepinguid.
TARMO SILD: No... Ei saa.
AIVO PÄRN: No arusaadav.
TARMO SILD: Pigem, pigem saab, pigem saab teha niimoodi, et...
AIVO PÄRN: Siis oleks asi väga lihtne.
TARMO SILD: ............. 25-ndaks, 25-ndaks või esimeseks või, noh, saada maksimaalselt palju kuradi kindlust, et tegelikult, noh, see plats saab puhtaks kiiremini.
AIVO PÄRN: Nojah, aga investorit, no, see ei huvita. See on nagu minu probleem jällegi, aga noh... Sellele ma...
TARMO SILD: Noh, 25-ndaks...
AIVO PÄRN: ... sellele ma ei saa seletada, et kuule, et...
TARMO SILD: E... enne, enne tehingut ma ei saa sulle mingeid kirja...
...... kirju anda, eks ole. Enne tehingut ma saan sulle lihtsalt öelda, mis ma tean ja mis mulle on öeldud. Ma tean seda, et see lennuamet sinna pikalt ei jää. Ei jää sinna pikalt, see ........ ei jää sinna pikalt. Ülejäänud... sellel maavalitsusel oli ülipisike pind, 200 ruutu, jah. Ja siis see... ........ pind ...... ka ära ........ Põhiliselt saad mingi 2000 ruutu pinda umbes, kusagil selle kandis. Ja sellest suurem osa on lennuametis, EMT-i ja KIK, see on 2000 kolme peale, kõik lähvad ära enne aastat.
AIVO PÄRN: Jaa-jah... Ma ei tea, mis sealt ......... Marcel ......... teeb mulle mingi ettepaneku, ma ei... ....... reedel tagasi, eks ju. Kui hakata väga pressima, siis mul ei ole muhvigi teha. Sest mul on, kuradi, GoBus´i nagu asi on ........ Sest et ma esialgu mõtlesin... (Kolksatus.)
TARMO SILD: ........ mis, mis, mis see tähendab ..........
AIVO PÄRN: Ma mõtlesin ka see ........ noh, näiteks ütleb, et ma ulatan sulle, läheb härga täis, ta on sihuke, kuradi, vend, et kui...
TARMO SILD: Ütleb, et sina seda ei osta, mis sina siis teed?
AIVO PÄRN: No, näi... Ei, ma lihtsalt teoretiseerin ......... idee, aga ta ütleb...
TARMO SILD: No, teoretiseeri, jah, aga ........
AIVO PÄRN: ... näiteks ütleb, et okei, 31 pool on siin, las minna see Wipestrex´ist...
TARMO SILD: Mh-mh.
AIVO PÄRN: ... võta. Et me, et meil siin nagu .........
TARMO SILD: Noh, siis ei ole midagi teha, nii on.
AIVO PÄRN: ... hakkab, hakkab suga kohut käima, eks.
TARMO SILD: Siis nii on.
AIVO PÄRN: Jah. Ma ei ole sest muidugi väga huvitatud, aga teo-teoreetiline variant on, eks ju. Aga ma ei usu, et ta läheb, kuradi...
TARMO SILD: Samamoodi on...
AIVO PÄRN: ... 63 milliga riskima.
TARMO SILD: Samamoodi on teoreetiline variant see, kui tuleb sinu juurde ja ütleb, et osta minu rahaga, mul on, kuradi, ostja olemas, klaarin kogu selle pasa ära, eks ole, .........
AIVO PÄRN: Tal ostjat ei ole, kindlasti, ma arvan. Võib-olla ta leiab selle, aga ei ole välistatud, jah.
TARMO SILD: Võib leida, ta võib leida.
AIVO PÄRN: Või, või, või, või ta põhimõtteliselt, ta jääb ju ise pasa sisse, tahab ....... sealt välja tulla ja ütleb mulle, et, davai, et me ostame selle mulle, ka variant.
TARMO SILD: Mh-mh.
AIVO PÄRN: Sa saad must aru, eks?
TARMO SILD: Jah.
AIVO PÄRN: Siis mul ei o... ma pean taga arvestama, eks. A kui ta ei ütle, ütleme, siis ostab Wipestrex ise, aga, kurat, a kui ta oma käšši tagasi ei saa ja kui ta saab sest enne teada ka veel... Ma arvan, et ta võtab midagi ette, raisk, ta ei ole lihtne vend ju, kurat.
TARMO SILD: Kindlasti, aga... Ja noh, vaata...
AIVO PÄRN: Selles mõttes...
TARMO SILD: Minul oleks, minul oleks hea meel, kui see asi laheneks, ee, sellise sõbraliku kokkuleppega, sellepärast, et, ee, ega ilmaasjata... või noh, tulevikku kanda mingeid vaidlusi, eks ole, ei ole, ei ole vaja. Aga millestki peab aru saama, et igal mängul on reeglid ja ei ole võimalik, ee, noh, ei ole võimalik lihtsalt nagu põrutada kedagi ja siis, noh, lahkuda sündmusplatsilt nii et midagi ei juhtu. ...........
AIVO PÄRN: Seal on lihtsalt selle liiga palju võib-olla, kes seal kõik tegelesid. Aga see on tema probleem.
TARMO SILD: Noh, siis ta peab oma sellidelt selle sisse nõudma, et saab selle, kuradi, kahju miinimumiks ja tema enda poisikesed kannavad selle ära, eks ole, kes nad seal toimetasid. Aga, aga, aga, noh, olukord, kus ta lihtsalt raha tagasi saab ja lihtsalt riik müüb ära ja niimoodi, pärast kõike seda, see ei ole võimalik.
AIVO PÄRN: Mh-mh... (Paus.)
TARMO SILD: Nii et noh, võimalus (heliseb telefon)...
AIVO PÄRN: .........
TARMO SILD: ... võimalusi on tõesti mitu: võimalus on see, et sa ise saad pleki kokku, võimalus on see, et ta tuleb sinu juurde ja ütleb, et ............
AIVO PÄRN: Ei, mina saan, mina saan kindlasti, noh, aga mul seal sellest väga vähe, noh, tolku, et, ee... sellega on arvestatud.
TARMO SILD: Võimalus on see...
AIVO PÄRN: Ma, ma otsin praegalt paremat varianti, mul on natukene aega veel, eks, aga ütleme...
TARMO SILD: Noh, minu arvates...
AIVO PÄRN: ... tagavaravariant on olemas, noh.
TARMO SILD: Noh, minu arvates, sinu kuradi hea variant on see, kui sa selle talle endale maha lükkad ja lükkad talle maha ja, ja ütled talle, et, ee, et sinu võimuses, sa võid ära klaarida ka selle, kuradi, leppetrahvi ...... suuremas osas. Noh, ta peab siis ette arvestama ........
AIVO PÄRN: Jaa, mulle oleks ka see hea variant, aga ma ei tea, kurat, täna ma ei julge sulle seda lubada, noh. Ja teiseks, kui tema hävib 31-st poolest, ütleme, seal mingisugune 5 või 6 milli, kurat, noh...
TARMO SILD: A mingid asjad saad sina .........
AIVO PÄRN: No jah, samas saab ta odavamalt jälle, kurat, et, ee...
TARMO SILD: Te peate oma raha... Vaata, kui te omavahel teete äri, siis te peate oma raha koos lugema. Kui kallilt see kinnistu teile lõpuks kätte tuli ja kui palju te päästsite raha, eks ole. Tervikuna ........
AIVO PÄRN: Nii et lõppkokkuvõttes, sinu idee on selles, et, ee, hind jääb ikkagi 426?
TARMO SILD: Hind jääb neli, kaks, kuus, pluss natukene otsa.
AIVO PÄRN: No, ja sellise ....... praegu läbi Wipestrex´i, eks?
TARMO SILD: Jah.
AIVO PÄRN: Jah.
TARMO SILD: Pluss natukene otsa ja, ja ta, kuradi, säästab oma, eks ole, ee...
AIVO PÄRN: No jaa, siis tuleb vormistamistasu, ma ei saa seda Wipestrex´i jätta seda kindlasti temale majandada.
TARMO SILD: Jah, jah, jah.
AIVO PÄRN: Tal läheb ikkagi hävingusse läheb ikka vormistamise tasu ........
TARMO SILD: Noh, läheb, jah, jah...
AIVO PÄRN: ........
TARMO SILD: Noh, see on valikute küsimus, teine võimalus on see, et garantiiga....kohtus…
AIVO PÄRN: Ma ei, ma ei kujuta ette. Võib-olla ta on nii härg, et tahabki ....... raisk, aga ma muidugi, ma hästi ei usu, sest meil on, kurat, selle GoBus´iga nii palju tegemist, et... Ja nagu tal vähe asju oleks, eks.
TARMO SILD: Mh-mh.
AIVO PÄRN: Loogiliselt võttes nagu, noh, ma ei kujuta ette, hästi ei usu... Aga ma arvan, et siin need asjad selguvad, no (kolksatus) igal juhul, envei, kas, kurat, Marceliga või ilma. Wipestrex on 25-ndal notaris, see on päris kindel ja kui on see variant B või C või D, mis iganes, noh, siis ma tulen, ütleme, sinu ja Villu juurde nutma, et näed, mul on sada milli, ütleme, kurat, näed, andke pikendust. Aga ma ütlen, täna ei ole, täna ei ole see küsimus.
TARMO SILD: Mh-mh, mh-mh.
AIVO PÄRN: No, mis iganes siin juhtub, kurat.
TARMO SILD: Noh, parem, kui seda ei juhtuks, homme me räägime siis, ee... räägime sellest tekstist...
AIVO PÄRN: Jah.
TARMO SILD: Kui Leon sind edasi ei nõusta... Ma tahaks lihtsalt Leoniga saada selle teksti nagu nii, kuradi täpseks, et noh...
AIVO PÄRN: Ei no, vaata, kuna asi läks seal kriitiliseks ja jamaks, ütleme, siis võeti nagu Leon, seda esiteks, aga teiseks on ka see, et Daisy on puhkusel.
TARMO SILD: Võeti Leon. Kes võttis Leoni?
AIVO PÄRN: Ei no, Leon on büroos, noh seal büroos. Ma olen seal... Noh, Wipestrex on seal ammu juba klient, eks ju, ja Daisy võttis, noh, Daisy kutsus tagatoast ........ nii-öelda ....... tema läheb puhkusele, et nüüd, kurat, käid ainult koos Leoniga, lu-luges mulle... sõnad peale. No kurat, no mis ma hakkan tüdrukule vastu vaidlema, eks.
TARMO SILD: Ei, selge see. (Kolksatus.) Siis veel tahan temaga kokku leppida selle teksti osas, et saaks nagu sellega, pluss veel, ma räägin sellest kohtuvaidlusest. Sina võid tõstatada, kui tahad, kui ei taha, ära tõstata, eks ole... .......
AIVO PÄRN: A vaataks selle üle, mis a-asjad see Wipestrex´ile sisse tambitud on, nemad ise on tampinud seal neid, ütleme, konstruktsioone. No, sellest oleks vaja rääkida, et kas need nagu segavad tehingut või ei sega, noh.
TARMO SILD: Konstruktsioonid?
AIVO PÄRN: No meie omad Wipestrex´i vaidluses.
TARMO SILD: Mm...
AIVO PÄRN: Kui peab nad tagasi võtma, mis seisus need vaidlused...
TARMO SILD: Jah, jah.
AIVO PÄRN: ... peavad olema, ütleme, et ma saaksin osta.
TARMO SILD: No...
AIVO PÄRN: Et see notarile ka sobiks.
TARMO SILD: No, ütleme, teie enda vaidlus oleks vaja ära lõpetada, seda ma ei taha RealWAY või ........ üle anda, teised võivad, noh, seda, teie ei saa muidugi seda, loomulikult. Ja noh, mind see ei sega...
AIVO PÄRN: No aga kes see ........
TARMO SILD: ... ja ma, ja ma eeldan, et see ka sind ei sega. Notari tehinguid saab väärata ainult ........ kohtumäärus.
AIVO PÄRN: A mulle sa mingi kirja juba andsid, et, ee, minul mingit probleemi ei tule, eks? Aga see, see on hoopis teine kiri vist ette......... Et noh, mul oleks vaja teie kinnitust, et, et, et mulle mingit, ütleme, nõuet sealt ei tule selle kinnistu ostmise eest. Aga see on, ma ütlen, see on Leoni rida kõik.
TARMO SILD: No, kui, kui ta ütleb, et ta tahab teile... sinule kinnitust, et, ee, kui mis iganes kohtuvaidluse tulemusena mingi blää-blää, tuleb mingi ........ kahju tekkinud või...
AIVO PÄRN: Ministeerium gara-garanteerib seda, eks.
TARMO SILD: No, siis me üritame jah, et kui on ......... noh, see on normaalne, ma ei näe probleemi.
AIVO PÄRN: Noh, noh. Siis ei ole üldse küsimust. Siis on vaja aint... Mul, mul on praegust valikuvõimalus, et ma vaatan, kus ma, ee, parema variandi... Või, ütleme, kas ma saan olemasolevale variandile parema variandi, eks. See on minu probleem, seda ma lihtsalt sulle ütlen.
TARMO SILD: Mh-mh.
AIVO PÄRN: Aga kahju, kahju, et seda 325-t ei saa, raisk. Siis oleks nagu juba... Tei-teisi kulusid saaks hoopis, hoopis...
TARMO SILD: ........ jah ......
AIVO PÄRN: ... midagi muid planeerida.
TARMO SILD: Jah, aga vaata, see on, see on see, noh, see on väljaspool meie, kuradi, haardeulatust. See on ikka juba see, kuradi, vana tarkus, et aegsasti rääkima, aegsasti tegema ja aegsasti asju ajama ja nii edasi, eks ole, noh, see...
AIVO PÄRN: Vot ongi kahju, raisk. (Naeravad.) Vot tõesti on kahju, ma arvan, sul on ka kahju, raisk.
TARMO SILD: No, no muidugi on, muidugi on...
AIVO PÄRN: Et te-tehingu kulud nii väiksed jäävad.
TARMO SILD: Muidugi on, aga no, vaata, no, vaata, näe, tiivakesed on täpselt nii pikad, eks ju, näe, nii pikad...
AIVO PÄRN: Kuradi Aare Kilp on, raisk, ütleme, kõiges süüdi, raisk. Tuleb toppida, noh, et tema ostab, tema ostab, tema vennad arvestasid välja, kurat, nemad ostavad ja kurat, nüüd ei osta ka veel, eks ju, kurat, panid veel Wipestrex´i bisnise ka perse, kurat. Ma oleks pakkunud 350, ma ütlen ausalt sulle, noh.
TARMO SILD: Mh-mh.
AIVO PÄRN: Noh... Aga vennad hakkasid ka meil seal, kurat, väga härga täis ja tulid need Arco jutud linna pealt ja kurat ja siis oli meil 420 juba valmis tehtud, noh.
TARMO SILD: Mh-mh.
AIVO PÄRN: Ma ütsin, et hea küll, no kui nemad ostavad, no mis seal vahet siis, et ei hakka lolli ka mängima, kui juba sai käidud Villuga siin rääkimas, et viime siis...
TARMO SILD: Mh-mh.
AIVO PÄRN: ... pakkumise sisse siis, kurat.
TARMO SILD: Noh, jah, kuradi raske küsimus, et, ee...
AIVO PÄRN: No, läks nii, no mis teha...
TARMO SILD: Aga nüüd on...
AIVO PÄRN: ....... sihukest...
TARMO SILD: Jah. Et ikka, kuradi, igas reaalsuses mingid tiivad kannavad ja ongi kõik.
AIVO PÄRN: No jah, kõik räägivad, mängisime kokku. No kus see kokkumäng on siin? Kilgid, vanad, kõik tulevad juurde, ütlevad, et kurat, et kas te siis, kus te niimoodi, et oleks pidand ikka tegema, raisk, üle selle, noh. Loomulikult oleks pidanud tegema, eks ju, noh, aga ei olnd seal muidugi, noh, see, sellist kokkumängu, eks ju.
TARMO SILD: Ütle, palju maksab, ee, 420 peale panga garantii?
AIVO PÄRN: Ei, 31-e poole peale.
TARMO SILD: Oi, sorri, 31-e poole. Palju, palju maksab?
AIVO PÄRN: Palju maksab?
TARMO SILD: Mh-mh.
AIVO PÄRN: ........
TARMO SILD: Palju pank võtab sult selle eest, et, ee, anda sihuke garantii... kiri.
AIVO PÄRN: Ee, pank ei võta midagi, sest ütleme, et Wipestrex´il on deposiit...
TARMO SILD: Mh-mh.
AIVO PÄRN: Mul läks ju tänu kuradi Kilbile veel Ühispank lasi mulle vee ka peale, ei andnud mulle garantiid ka veel, eks ju, sealt.
TARMO SILD: Mh-mh.
AIVO PÄRN: Pidin Hansast võtma, kurat, ee, .......... nagu, nagu väga solvusid, et me panime Hansasse deposiidi, noh.
TARMO SILD: Mh-mh.
AIVO PÄRN: Et ma ei, ma ei oska sulle öelda, sest meie, meie saame, ütleme, deposiidi eest saame veel nagu intressi ja, ütleme, seal on mingisugune, noh, hästi pisikene vahe selle asja pealt.
TARMO SILD: Mh-mh.
AIVO PÄRN: See on, mis me ise saame ja mis selle garantiitasu on.
TARMO SILD: Mh-mh.
AIVO PÄRN: Aga noh, kurat, ma ei tea tõesti, ütleme, mis kokkulepe... Eks see olene nagu kliendist, aga no vanasti oli seal mingisugune 2% äkki, noh...
TARMO SILD: Mh-mh.
AIVO PÄRN: ... aastas, aastas.
TARMO SILD: Mh-mh.
AIVO PÄRN: Ja selle ....... tasuda. Aga ma ei, ma ei kujuta ette, noh. Minul on deposiidileping ja...
TARMO SILD: Siis, siis, siis ei ole hullu, jah.
AIVO PÄRN: Vaata, ma pakkusin sulle vahepeal, et, ee, et, et kui, kui, kui oli nagu kolmandal...
TARMO SILD: Siis ei ole hullu, siis on .........
AIVO PÄRN: ... kolmandal raha vaja, et, et ütleme, et...
TARMO SILD: Jaa-jah.
AIVO PÄRN: ... anna garantiikiri vabalt...
TARMO SILD: Jaa-jah.
AIVO PÄRN: ... saad kohe 31 pool, eks. Vaat, mäletad, ma pakkusin sulle...
TARMO SILD: Jaa-jaa-jaa.
AIVO PÄRN: ... seda varianti, sa ütlesid, las jään parem garantiina.
TARMO SILD: Siis, ee, siis on nagu, ütleme, tulevikus, kui ma seda asja teen, siis see tähendab seda, noh... Ütleme, lõdvalt oleks võind ju siis teha, kurat, mitu pakkumist.
AIVO PÄRN: No jaa, aga selleks peab olema 31 pool. Lihtsam on vahepeal võtta garantiikiri ja panna mingid kinnistud, kellel ei ........
TARMO SILD: Ah-ha-ha-ha-haa... ........ Kui sa ütled, et kui pank teab, et see oled sina läbi kolme erineva keha. Siis (kolin) ta ......... kolme erineva ........ piisab lihtsalt 31-st, seepärast, et, ee, noh, isegi kõige õudsemal juhul ei ole võimalik, et kõik pakkumised ära ........
AIVO PÄRN: Kurat, ma ei usu, et pank täna selle mängu peale tuleb.
TARMO SILD: Arvad?
AIVO PÄRN: Ma ei usu. Kurat, ma, ma ei, ma ei kujuta ette, raisk... Ma ei oleks küll päris kindel, et ma saaks, see on ikka... Võib-olla, võib-olla Urmas Sõõrumaa saab, ma ei tea...
TARMO SILD: Mh-mh.
AIVO PÄRN: ... võib-olla antakse seal ........ kindlasti.
TARMO SILD: Mh-mh.
AIVO PÄRN: Ja seda, mis nüüd määrab ongi see, täna, kurat, siin rootslased, kurat, mängus, raisk. Ma ei tea, kas see on...
TARMO SILD: Mh-mh.
AIVO PÄRN: .......... Ei ole, ......... see küll väga kindel ei ole.
TARMO SILD: Mh-mh. (Paus.) Kuule, selge, aga läks nii ja...
AIVO PÄRN: Jah.
TARMO SILD: ... ja asjad on nii ja... Ma peaks... Kas me arve võtsime või ei võtnud.
TUVASTAMATA MEESTERAHVAS: Ei võtnud.
AIVO PÄRN: Ei võtnud, oota, täna on minu kord. Jah, nii oleks jah lihtne, aga nüüd on ......... (Paus.) ....... teeme kaks sotta.
TUVASTAMATA MEESTERAHVAS: Jah, ma toon teile kohe arve. (Paus.)
TARMO SILD: See on jah huvitav, kui nad pole sinuga rääkinud.
AIVO PÄRN: Ei, no... Oleneb millest, ei ole, ma küsin kogu aeg, mis saab, noh...
TARMO SILD: Mh-mh.
AIVO PÄRN: ... noh, et kas on mingeid korraldusi, ainult et, oota. Mida ma ootan, kurat.
TARMO SILD: Jah, ma ei hakka ..........
AIVO PÄRN: ........ ka-kahekümne viiendal, kurat, et oota, raisk. (Muheleb.)
TARMO SILD: Eelmine kord me vist ootasime juba, kurat, oota, oota...
AIVO PÄRN: No täpselt, noh...
TARMO SILD: ... et äkki .......
AIVO PÄRN: No, eelmine kord oli temal mingid nõuandjad seal, ma... nii palju kui ma aru sain, et kes lubasid kohe suga asja korda ajada. Villu mind noomis matusel , kurat, kas nad aru ei saa, et mine ütle neile, kurat. Ma olen neile, kurat, sada korda öelnud ........ suured inimesed, saavad, saavad odavamalt, saavad kaubale, noh, mis teha, kurat. (Paus. Helin.)
TUVASTAMATA MEESTERAHVAS: .......
AIVO PÄRN: Jah, aitäh.