Sel laupäeval algab kevad.

Ükspäev nägingi juba esimest kevadekuulutajat – lühikestes pükstes ja roosade kintsudega soome mees rajas hangede vahel teed sadama suunas. Ta oli täiesti adekvaatne, kaine, ja vedis oma ratastega pampu Ekspressi akna alt läbi. Tahaks väga uskuda, et ta oli jääujumiskoondise ankrumees ja et tema pikk dress ei olnud röövli saagiks langenud. Aga väga kindel selles olla ei saa, sest suurenev kuritegevus on kevade märk.

Snelli pargi luuamees võib teile rääkida, kuidas ta läbi aastakümnete kevadisel ajal hommikul kella nelja ajal turistidele teed on juhatanud, kui need käpuli pargipingi all prille otsides anuvad: “Ütle, kus ma olen?!”

Käreda pakasega mängivad kurjategijad ahju taga turakat, kevadpäikesega lähevad liikvele. Pruugib vaid politseiülemal kuskil sõna võtta, et kuritegevusele on piir pandud, kui Iida teatab linna lähedalt maalt, et Elmuti suvila on lagedaks tehtud, muruniidukist pliidirõngasteni välja.

See on kevade märk.

Hommikul pikas autorivis tööle sõites vaatasin aknast korraks paremale. Tõmmu härra küürutas naaberrajal oma Audi rooli kohal, kulm kortsus, keeleots hammaste vahel (looduskanal näitab vahel jaaguari sellises poosis, kui see jänest hakkab sööma). Järgmisel sekundil ajas tume mees oma parema jala nii sirgu kui võimalik, ja Audi liikus möirates tervelt kaheksa meetrit. Siis pidurdas mees kummide uludes. Õigesti tegi, sest ees tossutas rivi hommikusi töölesõitjaid. Viiv rahu, ja juba jälle kruvis Audi pöördeid.

Kevad on aastaaeg, kus autod äkki oma juhtide üle võimu saavad. Ei suuda juhid enam oma hobujõude ohjata, olgu nad kui hästi söönud ja treenitud.

Kevadel varitseb teid veel üks oht – see on aiahuviliste sugulaste surve. Kas te juba olete käinud oma aias ja katnud kinni oma ebaküpressi, mis teile sünnipäevaks toodi? Te peaksite talle mingi koti pähe tõmbama, sest märtsipäike kõrvetab ta muidu ära ja järgmisel sünnipäeval peate häbenedes seletama, et naabri jõehobu-suurune koer viskab teie puu peale pärastlõunati vett.

Midagi veel kevade kohta? Kevadel sünnib põhjapoolkeral palju skisofreenikuid ja vitamiinid on kevadel otsas ja kevadel istutakse hoopis tihedamini peielauda kui talvel või suvel.

Pärnu Postimees küsis: “kas te ootate kevadet?” ja selgitas välja, et 83 protsenti ootab kevadet väga, 9 protsenti ootab natuke ja 2 protsenti ei oota eriti. 5 protsenti (ilmselt suusakoondis) ei oota üldse.

Tore, et kevad tuleb! Ilusat kevadet!

Kui me selle üle elame, algab piinarikas suvi!