Näiteks oli Raidil tunne, et Aru peab lolliks inimesi, kes ei oma mingit maailmavaadet, viidates näiteks väikestele maailmavaatelistele MTÜdele. “Minu küsimus on see: mida on need inimesed teinud valesti, et sina pead neile oma maailmavaatelise käe sirutama?” küsis Raid Arult.

Aru vastas, et need inimesed ei ole midagi valesti teinud ja keegi ei vastanda ega suru midagi peale, vaid püütakse propageerida maailmavaadet ja demokraatlikke tegevusi nii meil enda kodus kui ka välismaal. “Ja kas see on siis paha, kui inimesed on targemad? Minu meelest on see väga hea, kui inimesed on targemad, seda teadlikumalt nad valikuid teevad,” märkis Aru.

Üksteise järel küsitlesid Aru ka erakonda mittekuuluvad Kalle Laanet, Lembit Kaljuvee, Rainer Vakra, Inara Luigas ja Deniss Boroditš.

Silmatorkavalt teravate küsimustega esinesid ka praegu IRLi kuuluvad Tõnis Lukas ja Andres Herkel.

Lukas küsis näiteks, kas selle eelnõu rakendumisel tegelikult tõuseb erakondade rahastamine käesoleval aastal? Aru eitas seda, viidates sellele, et erakonnad ja MSAd peavad olema oma tegevuses ja rahastuses eraldatud.

Herkel omakorda küsis, kas poleks mõistlikum anda see raha näiteks inimõiguste instituudile? Aru arvates ei takista üks teist.