Ilmselt selle loo tõttu on „lumehelbeke“ hetkel kuumim silt, mida kellelegi üldse külge kleepida saab. Lumehelbekeseks võib nimetada lihtsalt tublit noort, kes vanematele meelepäraselt käitub – kohusetundlikku tudengineiut, kes õpib arstiks vaid seetõttu, et suguvõsa koosneb kirurgidest, või Robert Antropovit, kes vanemate aitamise nimel kinga saab. Põhiliselt on aga „lumehelbeke“ siiski kokkuvõtlik termin noore kohta, kelle kirjeldamiseks pidi varem appi võtma mitu lauset, mis sisaldasid (korduvalt) sõnu „vanemad“ ja „raha“.

Niisiis, lumehelbekeste issidel-emmedel on pappi kõriauguni ning nad jagavad seda heldelt ka lastele. Seepärast on lumehelbekestel kallid autod ja riided, viimase peal mobiiltelefonid ja viledaks shopatud krediitkaardid. Peale kooli kogunevad lumehelbepoisid poppidesse kohvikutesse sülearvuteid tuulutama, kaasas imeilusad lumehelbetüdrukud või niisama noored koerad, keda ägedad rikkad kutid magnetina ligi tõmbavad. Sel ajal kui klassikaaslased jäätisemüüjatena taskuraha teenivad, löövad lumehelbekesed enda oma laiaks.

Peale keskkooli lõppu asuvad nad õppima midagi, mille nimetus tõotab tulevikus korraliku hulga nutsu teenimist. Rahvusvaheline ärijuhtimine, näiteks. Raha ja võim on äärmiselt olulised ning normaalsed ametid a la Hunt Kriimsilma üheksa toredat ei tule kõne allagi. Poistel on plaan teha Oma Firma, tüdrukutel ilusalong (või võtta rikas mees).

Lumehelbekesed on ilusad ja hoolitsetud – sajavad säravalt naeratades ööklubisse sisse, lõhnavad hästi, siit-sealt vilgub midagi Guccilt või Cavallilt. Suvalisi seltskonda ei lasta, plikadel hoitakse silma peal ja ollakse valmis igal tüübil, kes mõne lumehelbepoisi naist endale ihaldab, tuutu siledaks sõitma. Enesehinnang on neil kõrge (A-Rühm - „Supercool“) ja kui keegi kuskil peaks röögatama „Sa ei tea, kes mu isa on!“, on see tõenäoliselt lumehelbeke. Nende maailmasse ei mahu argimured stiilis korteriüür - põhiline energia kulubki enesele ja lõbustustele.

Ükskõik kui särav ja ilus see lumi aga ka ei tundu, sulab ta ajapikku siiski muu pori hulka. Lumehelbekestest saavad mossis nägudega onud, kes oma suurte autode roolis uusi rahateenimise skeeme välja nuputavad. Laste jaoks onudel suurt aega ei jää, aga pole hullu – kui neile piisavalt raha poetada, leiavad ise tegevust, need lumehelbekesed, vaprad ja ilusad.