Oma 94 meetriga on Vene mereväe 300. aastapäevaks avatud Peeter I monument kaheksandaks kõige kõrgem kuju maakeral. Populaarne linnalegend kõneleb sellest, et algselt oli pidi monumendi tegelaskujuks olema maadeavastaja Christoph Kolumbus, ning see taheti kinkida USA valitsusele, kes paraku kuju tagasi lükkas. Ja siis tehti seda, mida ikka halbades olukordades tehakse - ehk otsitakse halvimatest lahendustest kõige vähem halb. "Kolumbuse" pea saeti otsast, asendati Peeter I omaga ja müüdi siis Venemaa võimudele maha.

Nüüd on Venemaa värske linnapea kt Vladimir Ressin võtnud nõuks Peeter I mujale viia. Aga kuhu, on veel väga lahtine. Esimese variandina kaaluti kuju teisaldamist kuskile Moskva põhjaringkonda, kuid selle prefekt Oleg Mitvol seisis tugevalt antud mõttevägatuse vastu. Üllatus küll, aga täna teatati, et Ressin vabastas Mitvoli ametist.

Väga huvitava ettepanekuga tuli välja nimekas kunstikoguja ja Venemaa Föderatsiooni Avaliku Koja liige Marat Gelman, kes pakkus, et pompoosne monument võiks oma uue elukoha leida hoopis Eestis, täpsemalt Narva linnas.

Paraku ei jaga nii mõnedki riigiametnikud Ressini entusiasmi monumendi teisaldamise suhtes. Riigiduuma ehituskomisjoni esimees Mikhail Moskvin-Tarkhanov teatas, et Peeter I eemaldamine Msokva jõelt läheks maksma kuni miljard rubla. Selle rahasumma eest saaks ehitada koguni kaks lasteada.

Ilma tellijata jäänud autor Tsereteli nimetab aga kogu kuju teisaldamise ideed üldse häbiväärseks.