Ei-ei, Eurovisiooniga ei ole siin küll mingit pistmist - ma isegi ei teadnud, et nad seal osalesid. Tegelikult käis asi nii, et Renee Meriste Eesti Artistide Agentuurist saatis kuus-seitse kuud tagasi mulle ühe nende laulu. Ja siis me Meristega kohtusime augustikuus Kölnis. Arutasime asju ja kuna tüdrukud tundusid mulle üllatavalt head, siis ma ühel hetkel jõudsin mõttele, et kui muuta natuke nende imidžit, siis võiks nende asja ajada võtta küll. 

Kuidas te seda imidžit siis muuta tahate?

No rokilikumaks! Praegusel hetkel pole ühtki sellist tüdrukutebändi, millel oleks selline rokkiv imidž. Ja nende hääled sobivad sellega sada protsenti! Eriti Lennal on selline kähe hääl. Tegelikult polekski see päris rokiimidž, rohkem selline pop-rokk ja tants. Tüdrukud kitarridega - ma arvan, sellest hakkavad hiljem teised ka kinni, aga me oleksime esimesed! Tuleb teha midagi sellist, mida teised ei tee. Miks E-Rotic oli nii populaarne? Sest nad erinesid kõigist teistest bändidest. Selles on point.

Kui kaugele tüdrukud teie arvates jõuavad?

No garantiid ei saa kunagi anda. Praegu on nad lauluga "Tough Enough" 51. kohal Saksa muusikaedetabelis, aga see on aastaaeg, kus paljud superstaarid tulevad oma singlitega välja. Algus on meil väga hea olnud - nad olid nädalavahetusel muusikasaates "The Dome" ja Viva mängis nende lugu neli-viis korda, Saksa suurim raadiojaam NRW lubas nende lugu mängida ja nii edasi. Aga ma võin kihla vedada, et nad jõuavad veelgi kaugemale.

Mida selleks kaugele jõudmiseks vaja on? Ennegi on nähtud neid Eesti lauljaid, kes suure hurraaga sõlmivad välismaal lepingu ja siis surevad vaikselt välja!

Tüdrukud avaldasid mulle juba alguses muljet - nad teevad kõvasti tööd ja on samas andekad. Aga nad peavad tõepoolest olema valmis endast kõik andma. Nad peavad iga päev harjutama, õppima kitarrimängu, muutuma aina täiuslikumaks. Ja ühtlasi teadvustama, mida tähendab olla popstaar. Näiteks E-Rotic oli Jaapanis üks edukamaid tantsumuusikabände üldse! Kui me sinna läksime, tuli arvestada, et päevas peab jõudma teha 30 erinevat asja - intervjuud, kontserdid, kohtumised... Tüdrukud peavad valmis olema 20tunnisteks tööpäevadeks.

Ja see laul – "Tough Enough" – läheb sakslastele peale?

No ma peaksin ju teadma, kas laul hakkab külge või ei. Inimestele tõesti meeldib - kogu aeg helistatakse, meilitakse. Ma ise ka armastan seda lugu tõsiselt! Selles on pauerit, samas on see üsna melanhoolne.

Mis siis nüüd edasi saab? Millal plaat välja tuleb?

Me oleme juba neli laulu ära lindistanud, plaat tuleb kindlasti tuleva aasta jooksul välja. Aga enne seda tahame singli müüki lasta Šveitsis ja Austrias. Kindlasti ka mujal maailmas pärast seda, aga kõigepealt peab see Saksamaal läbi lööma. Edasiste singlite väljaandmine sõltub ju kõik selle esimese edust - meil on vaja neid ju kuidagi pressile ja raadiole maha müüa. Ja siis alles teeme järgmise singli. Ei ole mingit mõtet plaati kohe välja anda, enne kui inimesed neist midagi ei tea! Aga plaan on ikka teha Vanilla Ninja kuulsaks kogu maailmas – niipalju, kui ma seda esimest singlit olen praegu tutvustanud, on see inimestele meeldinud. Jaapanist Lõuna-Aafrikani.

David Brandes

Produtsent ja laulukirjutaja mitmetele Saksa tantsusaalide tähtedele, sealhulgas Bad Boys Blue, E-Rotic, Fancy, Heart Attack, Nina, Dance 4 Color, Dschinghis Khan, Apanachee, Chris Norman, Beat Control, Pop Secret, Pupo, Based On Dreams, IQ Check, The Lovers, Missing Heart, Fred Feurstein.

Brandes on ka ise katsetanud soolokarjääriga: 1992. aastal andis Polygrami plaadifirma välja kaks saksakeelset singlit, kaks aastat hiljem tuli Sonylt veel üks, ingliskeelne singel.

Kuigi Brandes solistina läbi ei löönud, on ta ka ise kinnitanud, et oli ülipopulaarse E-Roticu "tegelik meeshääl" - erinevad meeslauljad liigutasid vaid tema hääle taustal suud!