Hea õnne korral võinuks ennesõjaaegse riigivanema Jaan Tõnissoni pojast saada Venemaa naftatööstuse oligarh ja tema firmast globaalne kontsern. Tõnisson oli esimesi välismaalasi, kes pääses 1991. aastal endise N. Liidu naftaärisse, kui Frankenburg sai lepingu 300 puuraugu remondiks Siberi naftaväljadel. Frankenburgi grupi harud olid Ameerikas, Šveitsis, Rootsis ja Venemaal.

Tõnissoni väitel manööverdasid tema tollased vene partnerid ta alatult mängust välja ja sama äri baasil tekkis naftagigant Lukoil. Kuulsa Frankenburgi Eesti haru, mis registreeriti pärast jumeka äri lõppu Tallinna kesklinna korterisse, mis asub muide samas majas turistide seas menuka sekspoega, oli juba mõnda aega varjusurmas.

“Terve Frankenburgi projekt oli organiseeritud Siberi õliväljade jaoks ja see projekt on ammu läbi,” nendib firma viimane juhataja Peeter Schneider. “Nii ta likvideeritakse.”

Eestis töötab siiani 93aastase Tõnissoniga seotud salapärane OÜ Tartu Tehnoloogiad, mille omanik on Liechtensteinis registreeritud FOC Holding Establishment. Tegu on teadus- ja arendusfirmaga, mille üks töösuundi on superkondensaatori arendamine.