Michael Jacksoni endine abikaasa Debbie Rowe on kohtule esitatud dokumentides kirjas Michaeli kahe vanema võsukese, Michael Joseph Jr ja Paris Michael Katherine’i emana. Prince “Blanket” Michael Jackson II kohta on aga lahtrisse “ema” kirjutatud “none” ehk “puudub”.


Noorima lapse ema isik on praeguseni väga hästi hoitud saladus. Avalikkusele on vaid öeldud, et tegu oli kunstviljastamisega ning lapse sünnitas surrogaatema. Palju on spekuleeritud ka teemal, et Jacksoni valget verd laste sünnis pole popikuningas osalenud ka mitte spermadoonorina. Debbie Rowe – pigem emaka kui ema rollis – pole senini veel sõnagi maininud, kuidas ta hooldusõigustesse suhtub ning kas ta kavatseb Jacksonite pere matriarhi vastu kohtusse minna. Asjatundjad ütlevad aga, et Rowe’l pole ilmselt eriti lootust, kuna ta andis vabatahtlikult laste hooldusõigused üle ning pole laste kasvatamise vastu huvi tundnud.


Tahame vanaema juurde!



Katherine Jacksoni sõnul on tal lastega aastate jooksul välja kujunenud lähedane suhe ning “lapsed tunnevad end tema hoole all turvaliselt”. Kohtupaberites nõuab Katherine ligipääsu ja õigust kasutada ka Michaelist lastele jäänud varandust, põhjendades seda laste üleskasvatamise kuludega. Samuti on Michaeli lähedased isikud ajakirjandusele avaldanud, et kõik kolm last on sõnaselgelt avaldanud tahet jääda oma vanaema juurde. Teisalt ütlevad aga USA seadused, et suurem õigus lastele ühe vanema surma korral on siiski elaval vanemal, mitte vanavanematel või teistel perega seotud isikutel.


Katherine’i toetab kohtulahingutes ka laste ristiisa, Mark Lester (kunagine lapstäht muusikalis “Oliver Twist”). “See [vanaema sekkumine] on ilmselt lastele parim. Ta on väga armastav ja lahke naine, tal oli Michaeliga väga lähedane suhe ja usalduslik vahekord lastega,” kinnitas Lester AP-le, lisades, et tema ei plaani laste kasvatamisest osa võtta. Ega ta ei tundnud nende käekäigu vastu huvi ka varem.


Ei Katherine ega teised Jacksoni lähedased pole sõnagagi maininud testamenti, kus peaks kirjas olema Michaeli enda soov ja lõplik tahe, mis tema lastest saab. Asjatundjate sõnul on lastel siiski lootust suurest võlakoormast pääseda, kuna Michaeli peamine probleem olevat piiramatu kulutamine, mis nüüd, mehe surres, lõppes. Michael Jackson kui kaubamärk ja tema loomingust saadavad tulud ulatuvad jätkuvalt miljonitesse.


Andekad orvud, kodutud lapsmiljonärid



Grace Rwaramba, Jacksoni endine lapsehoidja, paljastab palju kummalisi ja häirivaid detaile Jacksonite pereelust. Grace töötas laulja heaks 17 aastat, olles alguses kontoritöötaja ning hiljem lapsehoidja. Hiljaaegu lasi popikuningas Grace’i lahti ning naise keelepaelad läksid valla.


Grace väidab, et Prince, Paris ja Blanket peavad just teda oma emaks. Katherine olla pärast Michaeli surma Grace’ile helistanud ja öelnud, et lapsed nutavad ja küsivad hoidja järgi.


Michaelil oli kombeks palju ringi liikuda, nii reisis ta Bahreini, Iirimaale, Saksamaale, kuigi laulja oli praktiliselt pankrotis. On öeldud, et Michaeli surres ulatusid tema võlad 400 miljoni dollarini.
Grace’i sõnul oli Michael uimastisõltlane. Ta väidab, et pidi mitmel korral tegema lauljale maoloputust, kui too ravimitega üle piiri läks.


Hoidja väitel hoolitses just tema perekonna heaolu ja isegi Michaeli söögikordade ning hügieeni eest. “Kui Michael oli lähedal, lapsed tardusid. Michael ei tahtnud, et ma neid kallistaks. Aga nad vajasid armastust! Ma olin ainuke ema, keda nad teadsid,” kurdab Grace Times Online’i reporterile.


Grace kirjeldab Prince’i äärmiselt aruka ja andeka poisina. Noorim, Blanket, aga otsustas päev enne hoidja vallandamist talle kontserdi korraldada. “Ta oli nii armas, lauldes mulle “Billie Jean’i” ja teisi oma isa lugusid,” meenutab Grace. Hoidja protesteeris ka maskide vastu, mida Michael lapsi kandma sundis. Tema sõnul ei tahtnud ka lapsed neid ette panna, nii “kaotaski” Grace sageli näokatted ära. “Michael sai vihaseks,” ütleb Grace. “Kuid ta ei pannud tähele, et me “kaotame” maske ainult siis, kui mina läheduses olen.” Ka räägib Grace sellest, kuidas rahapuuduses ja kodutu Michael mööda ilma ringi rändas, peatudes erinevate sõprade ja tuttavate juures. Grace pidi sel ajal sageli kolme lapsega tuba jagama, eriti, kui liiguti ühest hotellist teise. Hoidja väitel oli Michael rahaasjades tõeline koba, lastes endalt näiteks koorida neljakordseid üürisummasid.