07.09.2006, 00:00
Mahl aitab Alzheimeri vastu
Regulaarne puuvilja- või juurviljamahla joomine võib kaasa aidata Alzheimeri tõve vältimisele, selgub ajakirjas The American Journal of Medicine avaldatud uurimusest.
Professor Qi Dai jälgis Tennessee Vanderbilti ülikoolis üheksa aasta vältel kaht tuhandet inimest ning avastas, et nende katsealuste Alzheimeri-risk, kes jõid puuvilja- või juurviljamahla enam kui kolm korda nädalas, vähenes 76 protsendi võrra.
Endale vaid korra nädalas mahla lubanud isikud vähendasid oma väljavaateid Alzheimeri tõbe saada vaid 16% võrra.
Alzheimeri tõbe aitavad vältida mahlades sisalduvad vitamiinid C ja E, karoteen ja ka looduslikud antioksüdandid polüfenoolid, millel on närvirakke kaitsev toime. Lisaks mahladele sisaldavad polüfenoole tee ja vein.