„Vaatan eelnõu seletuskirja ja imestan, et ministeerium ei ole julgenud selle ettepaneku põhjenduseks öelda mitte midagi muud sisulist, kui seda, et see idee on seotud eesmärgiga saavutada riigieelarve tasakaal. Riigieelarve tasakaal on ka minu jaoks oluline eesmärk, aga kui sotsiaalpoliitilisi samme ainult sellega põhjendada, siis võib öelda, et mõistus on lõplikult otsa saanud," kirjutab Lumi oma blogis.

Lumi sõnul mõjutab isarolli tähtsustamine märgilises mõttes hoiakuid rohkem, kui kosmilisse kõrgusse lastud vanemahüvitise ülempiir.

„Kas tähtsustada elukvaliteeti või mitte? Kui jah, siis selles kategoorias on isapuhkus kui töö-ja pereelu ühildamisele suunatud idee kindlasti väärtuslik. Selle asemel, et viia läbi kogu toetuste audit ja tuua välja reaalselt iganenud toetusi, kust kokku hoida, on otsustatud anda maksahaak just noortele peredele. See pole eriti adekvaatne," väidab Lumi.

Tegu on Ohvriabi seaduse, ravimiseaduse, töötervishoiu ja tööohutuse seaduse, riigilõivuseaduse, Riiklike peretoetuste seaduse, töö- ja puhkeaja seaduse ning puhkuseseaduse muutmise seaduse eelnõuga.