Kas teeb kadedaks? Ei, hoidku selle eest!

Meenub film "Toanaabrid" ("Single White Female") aastast 1992, kus suurlinnas elav neiu (Bridget Fonda) otsis endale korterikaaslast (Jennifer Jason Leigh). Ameerikas üsna igapäevane viis, et korterikulusid jagada.

Kaunid noored naised mõlemad, kuid Fonda tegelane on edukam, kas või poiss-sõbra võrra rikkam. Siiram ja heatahtlikum Fonda neiu ei oska algul miskit kahtlustada – õnneks vähemalt märkab –, kui teine hakkab tema riideid kandma, luba küsimata loomulikult. Siis hakkab sihtima poiss-sõpra, kuid edu saavutamata otsustab ta sisse vehkida Fonda mängitud neiu identiteedi.

Asi võtab jubeda pöörde – ei puudu stseen, kus hullunud kaasüüriline virutab tikk-kontsaga poisi pihta… Lõpuks võitlevad naised ise elu ja surma peale. Päriselt.

Fonda mängitud neiu polnud küll kuidagi sellist viha ja kadedust õhutanud, lihtsalt sattus psühhopaadi küüsi. Kuid Stiinas avaldatud reklaam võib osutuda leebeks sissejuhatuseks vägivallale ja tulevasele kiremõrvale. Kadedus ja viha mürgitavad ikka tasapisi.