Naistest olid võidukad Viktoria Baškyte ja Valerija Gansvind, Tuuli Vahtra teenis pool punkti, Monika Tsõganova kaotas esimesel laual Niina Sammalvuole - kokkuvõttes Eestile napp võit.

Teistest: keskses kohtumises alistas Ukraina Iisraeli 2,5:1,5. Teist vooru järjest kerkis Ukraina kangelaseks 23-aastane Zahar Efimenko. Eile tõi ta otsustava võidupunkti Venemaa tippmaletaja Aleksandr Morozevitši vastu, täna alistas Iisraeli kolmanda numbri Evgeny Postny ja see tõigi Ukrainale matšivõidu.

USA meeskond alistas Saksamaa 2,5:1,5, Armeenia Serbia 3:1, Venemaa Sloveenia koguni 3,5:0,5 ja Hispaania Bulgaaria 3:1. Esimesel laual alistas Aleksei Širov maailma kõrgeima reitinguga maletaja Veselin Topalovi.

Naiste seas tegid liidrid Serbia ja Ukraina viigi, Poola võitis Armeeniat 2,5:1,5, Gruusia sama skooriga Hiinat. Esimesel laual võitis Maia Tšiburdanidze Yifan Hou. Prantsusmaa alistas Aserbaidžaani 3:1, Venemaa lõi Ungarit 3:1.

Open klassis tõusis uuesti liidriks Armeenia, ent Ukrainal on sama palju punkte ehk 17. Iisraelil ja Hiinal on 16, Venemaa, USA-l, Hispaanial ja Hollandil 15 punkti. Eesti tõusis 33.kohale.

Viimases voorus otsustavad maleolümpia lõpliku paremusjärjestuse paarid Hiina-Armeenia, USA-Ukraina, Iisrael-Holland ja Venemaa-Hispaania. Meenutame, et kaks liidrit kohtusid omavahel juba 4.voorus, kus mängiti viiki. Eesti viimane vastane sel olümpial on Austria, kelle keskmine reiting on Eestist pisut nõrgem. Võidu korral lõpetaks Eesti maleolümpia kolmanda kümne alguses.

Naiste seas on enne viimast vooru liidrikohale tõusnud üllataja Poola. 9.asetusega Poolal on 17, Ukrainal, Gruusial ja Serbial 16 punkti, USA ja Venemaa jagavad 15 punktiga viiendat kohta ja suurfavoriit Hiina on langenud seitsmendaks. Teisipäeval toimuvad viimases voorus selgitavad olümpiavõitja Poola ja Ukraina ning Gruusia ja Serbia matšid. 43.kohal paikneva Eesti viimane vastane on Inglismaa naiskond, kus on kaks tugevat (reiting üle 2300) maletajat.