Eesti tuntumaid poliitikuid oli juba üle poole aasta avalikkuse silme alt kadunud. Läks veel neli päeva ja noormees sai vastuse.

„vabanda, risto, olen haiglas ja jälgin facebooki juhuslikumaalt,“ kirjutas Laar Facebookes 28. augustil kell paar tundi enne südaööd.

Kahekordse ekspeaministri vastus pühkis noormehe pahameele. „siis pole hullu,ma ka tagantjärele kuulsin sellest,saa siis ruttu terveks,“ soovis ta Laarile.

Selle nädala neljapäevaks on Laar viibinud ravil 215 päeva. Ka 52. sünnipäev möödus tänavu aprillis haiglas. IRLi uus esimees Urmas Reinsalu viis talle kingiks kõrvaklapid.

Haiguse jooksul pole Laarist ilmunud ühtegi fotot. Laar ei ole andnud ka ühtegi intervjuud. Küll on ta avaldanud poliitilisi artikleid Delfis, Postimehes ja ajakirjas Looming. Laar pole kaotanud eneseirooniat, mõnes artiklis on ta ennast iseloomustanud kui "haiget eurooplast".

Pärast kaitseministri ametist tagasi astumist töötab Laar riigikogus, kust ta on alates 15. augustist haiguslehel.

Ekspressiga suhelnud allikad iseloomustavad Laari olukorda sõnadega: „Praegu on vaim kehast tugevam.“

Viimased viis kuud on Laar olnud tsüklilisel taastusravil. Ravi ja Laari eesmärk on üks – tõusta ratastoolist jalgele.

„Selles lootuses me elamegi,“ sõnastab Mart Laari ema Aime oma poja kõige isiklikuma eesmärgi. „Tal on suhteliselt optimistlik meel selles suhtes,“ lisab ta.

Kas Laar naaseb ka uuesti poliitikasse? Selle küsimuse üle on paljud IRLi liikmed omavahel arutlenud.

Loe täismahus artiklit 20. septembri Eesti Ekspressist