Taneli ja Siiri Taimla (31) ehk Joonmeedia kunstnike-õpetajate näitus “Meeleavaldus” avatigi streike silmas pidades sümboolses kohas – Vabaduse platsil. Joonistustel figureerivad õpetajad, arstid, koolid, minister Aaviksoo... ja veel kord minister Aaviksoo. Näitus avati galeriis TANK, mille algataja ja ühtlasi omanik on Ott Pilipenko (27).

TANK on huvitav galerii, sest selle loomine sai alguse eri lõikega jope disainimisest. Jope külge kinnitas Ott kümme kollast keeratavat plastmassist pudelikorki ja praeguseks on “kõndivas” indie-galeriis olnud näha juba mitu miniatuurset näitust.

Iga rändnäitus avatakse nagu ikka esitlusega ja edasi kõnnib see sinna, kuhu selle omanik, ja on nähtav inimestele, kes teele satuvad.

Siiri: “Nii satuvad näitusele ka need, kes tavalisse galeriisse ei jõua.”

Ott: “Ja näitus on tihedas kontaktis kunstnikuga.”

Siiri: “Ja paneb kunstniku mõtlema nihkes – kuidas teha nii, et sinu töid oleks võimalik esitleda väikse korgi sees?”

Tanel: “Totaalne innovatsioon!”

Tanel ja Siiri lahendasid olukorra nii, et vormistasid oma joonistused templiteks (veel nende loomingut näeb www.joonmeedia.blogspot.com). Nii et kui sa korgi lahti kruvid, võtab Ott välja tindi ja paberi ning näitusekülastaja saab teha endale joonistustest templid.

Nädal aega kandis oma näitust seljas Tanel ise. “Viru keskuses lähenes kamp tüdrukuid: “Kas sul on kaamerad õlal?”” Pudelikorke pidasid koolitüdrukud kaamerateks. Tanel näitas siis oma joonistusi.

Kui näitus “Meeleavaldus” maha võetakse, ootab TANKis järge Turba gümnaasiumi õpilaste tööde näitus.
Fotod Birgit Püve, Templid Tanel Rannala, Siiri Taimla