Meelis Laoga, kes on instituudi nõukogu liige, kohtus sotsioloog Vooglaid esmakordselt paar kuud tagasi. „Kohtumisel jättis ta hea mulje: oli siiralt huvitatud sotsiaalsetest uuringutest ning sotsiaalsete protsesside loogika tabamisest," räägib Vooglaid.

Ühe kohtumise põhjal on tema sõnul küll raske inimesest muljet kujundada, kuid ta iseloomustab Laod kui hästi informeeritud, korrektse mõtlemisega ja siira huviga inimest.

„Minu jaoks on ta ärimees. Olen kuulnud tema seostest poksijatega ja allmaategelastega, aga kuuldusi on kõik kohad täis. Kui keegi kellelegi ette jääb, on jutud kohe lahti. Ja hiljem selgub, et asi ei pidanud paika," märgib Vooglaid.

"Ei kommenteeri praegu," ütleb Meelis Lao vastuseks küsimusele instituudi kohta.

Umbes kuu tagasi asutasid sotsioloogid Andrus Saar ja Juhan Kivirähk, sotsiaalteadlane Ülo Vooglaid ning ajakirjanik Andres Raid Ühiskondliku Sotsiaalinstituudi. Uurimisasutuse nõukogusse kuuluvad Meelis Lao, maadevahetuse skandaali üks peategelastest Einar Vettus ning maksuametnike huviorbiidis olnud Valga kütuseärimees Raivo Paala

Kummalise seltskonna „komplekteeris" Vooglaiu sõnul teleajakirjanik Andres Raid, kes on instituudi idee peamine algataja.