Need miljonid on tasu selle eest, et Lao loobus turu erastamisel osalemast.

Polištšuk kahtlustab, et osa raha läheks Mait Metsamaale, endisele Tallinna abilinnapeale ja Keskerakonna tähtsale ninale. Metsamaa on liiga ahneks läinud, nõuab endale osa turu aktsiatest ja kasumist. Mis teha?

Polištšuk kutsub enda juurde keskturu turvaülema Valeri Kuznetsovi. Metsamaast on vaja lahti saada. Leia mulle killer, kes 1000 taala (tol päeval 14 700 krooni - toim) eest asja joonde ajaks!

Kuznetsov räägib keskturu kontrolöri Sergei Normanoviga. Peremees on hädas, vaja aidata! Tead sa kedagi, kes märja töö ära teeks?

10. oktoober 1999. Normanov otsib üles endise koolivenna Andrei Dudotškini.

Dudotškin on töötu, alatises rahahädas, joodik ja kasiinosõltlane. Tuhat taala on tema jaoks suur summa.

11. oktoober 1999. Normanov võtab õhtul Dudotškini oma BMW peale ja sõidab keskturust saja meetri kaugusele Lastekodu tn 26 maja ette. Nad jäävad ootama. Vaata seda meest! Jäta nägu meelde! Homme hommikul teed ta vagaseks! Tulija on Metsamaa, kes läheb külla oma sõbrannale Kadi Viljakule.

12. oktoober 1999. Oma elu viimasel hommikul laseb Metsamaa abikaasa Anel ennast linna ära visata. Autos heliseb Metsamaa telefon. Mait, tule keskturule! Räägime asjad selgeks! Helistaja on Polištšuk. Järgmise kõne võtab ta juba Kuznetsovile. Metsamaa tuleb, olge valmis!

Normanov instrueerib Dudotškini viimast korda. Torupilli ots 2 maja juures annab ta üle 7,65 mm kaliibriga püstoli Walther, viis padrunit ja summuti. Smotri, ära mööda lase, muidu peremees raha ei maksa!

Kell 9.15 saabub Metsamaa keskturule. Kus see Vadim siis on? Metsamaa ilmumisel hoitakse silm peal. Kuznetsov jagab telefoni teel korraldusi Normanovile ja see omakorda Dudotškinile - mine sinna trepikotta, mida ma sulle eile näitasin ja oota!

Polištšuk mängib Metsamaaga turul kassi ja hiirt. Ei vasta telefonikõnele ega anna ennast kätte. Ta hoiab pöialt, et nõutu Metsamaa läheks oma sõbranna Kadi Viljaku juurde, et teha aega parajaks kuni Polištšukiga kohtumiseni.

Kell 10-10.15 kuuleb Dudotškin, et keegi avab trepikoja välisukse. Seda meest ta tunneb. Tuld! Esimese ja teise korruse vahel saab Metsamaa ülakehasse ja pähe viis kuuli ning heidab kohapeal hinge.

Dudotškin lahkub veriselt sündmuskohalt, komistades Metsamaa kilekotist välja veerenud õunale. Püstoli viskab ta Lastekodu 22 maja keskturu poolses küljes asuvasse prügikonteinerisse.

Normanov kuulab Dudotškini üle ja taipab, et mõrtsuk tegi vea. Püstolit ei tohi ometi mõrvapaiga lähedusse jätta! Pole relva, pole asitõendit! Normanov sukeldub konteinerisse ja viib taparelva oma koju Mehaanika tänavale. Hiljem peidab ta selle oma ema aiamaale Berjozka aianduskooperatiivi Jõelähtme vallas.

Kell 11 kuuleb Polištšuk raadiost, et Metsamaa on surnud. Ta annab Kuznetsovile 1000 dollarit. Kuznetsov viib raha Normanovile koju.

Keskturule ilmub Metsamaa poeg Andreas. Polištšuk avaldab kaastunnet ja lubab orbu igati aidata.

Normanov ja Dudotškin kohtuvad õhtul Balti jaama juures bussipeatuse vastas autoparklas. 1000 dollarit vahetavad omanikku.

15. oktoober. Metsakalmistul toimuvad Metsamaa matused. Oma austust avaldab ka Polištšuk.

Mai 2004. Tallinna linnakohus mõistab Polištsuki Metsamaa mõrva tellimises süüdi ja karistab teda üheksa-aastase vanglakaristusega. Ka Dudotškin saab üheksa-aastase karistuse. Kuznetsov ja Normanov saavad kumbki kaheksa aastat. Kuznetsov irvitab, Normanovi silmad on märjad. Värisevate kätega Turujuht haarab telefoni. Advokaadid lubavad kohtuotsuse edasi kaevata. Polištšuki turvamehed lahkuvad kohtust ilma leivaisata.