Huvitavaim punkt on Tallinna linna uue administratiivhoone asukoha valiku ning uue administratiivhoone projekteerimislepingu sõlmimise kinnitamine. Pikka aega rääkisid spetsialistid sellest, et parim koht oleks Admiraliteedi basseini ääres. Kõrgete hindade ja ilmselt ka muude põhjuste pärast ei saanud sellest asja ja valituks osutus Linnahalli ja Kultuurikatla vaheline Statoilile kuuluv ala. Nüüd on hinnad all, aga otsus tsementeeritakse ikkagi volikogu viimasel istungil ära.

4. juunil 2009 tunnistati ideekonkursi võitjaks Taani arhitektuuribüroo Bjarke Ingels Group ApS poolt märgusõnaga „THE PUBLIC VILLAGE" esitatud töö. Võitjaga sõlmitaksegi 40-miljoni kroonine projekteerimisleping.

Linnavalituse uue administratiivhoone ehitamiskulud kaetakse osaliselt täna Tallinna Linnavolikogu, Tallinna Linnakantselei ja erinevate ametite kasutuses oleva kinnisvara (Vabaduse väljak 7 koos juurdeehitusega, kinnistu pindala 2719 m2; Vabaduse väljak 10 // Harju tn 13 // Müürivahe 2, kinnistu pindala 2154 m2; Roosikrantsi 4B, kinnistu pindala 92 m2; Vana‑Viru 12, kinnistu pindala 1479 m2) müügi arvelt.

Teised punktid:

2009. aasta eelarve muutmise tulemusena korrigeeritakse tulusid ja kulusid, samuti tehakse täpsustusi ja ümberpaigutusi investeerimistegevuse eelarves.

Kinnitatakse sihtasutuse Tallinn 2011 põhikirja uus redaktsioon. Põhikirja kirjutatakse sisse Tallinna Kultuurikatla arendamine.

Kinnitatakse projekti "Fassaadid korda" raames korterelamuid energiasäästlikumaks muutvate korteriühistute toetamise kord. Toetust antakse ühistule kuni 10% ulatuses ühistu taotletavast korterelamu renoveerimislaenu summast.

Kinnitatakse Tallinna väikeettevõtluse arendamise programm aastateks 2010-2013. Uue programmi erinevus varasematest seisneb selles, et kõik senised on koostatud majanduskasvu tingimustes, käesoleva arvestab aga masu. Programmiga saab tutvuda siin.

 


 

Fakte viimasest linnavolikogust

  • Praegu on volikogu veel 63-liikmeline, järgmisse koosseisu kuulub juba 79 volinikku.
  • Nelja aasta jooksul on volikogu pidanud 92 istungit, tänane lõpuistung on 93.
  • Menetletud on esitatud 1586 eelnõu, millest ei toetatud 76, tagasi võeti 60 ja 13 arvati menetlusest välja. Nelja aasta töötulemuseks on 1184 otsust ja 229 määrust.
  • Tallinna linnavolikogu kuuendasse koosseisu on kuulunud kokku 101 liiget. Enam kui pooled (33) praegusest 63 linnavolinikust on kuulunud volikogusse alates selle koosseisu algusest.
  • Kõigist senisest 92 istungist on ainsana osa võtnud Juri Poljakov; hiljem liikmeks saanud Jaak Vihmand on samuti osalenud kõigil istungitel (mõlemad Keskerakonna fraktsioonist).
  • Ühelt istungilt on puudunud volikogu esimees Toomas Vitsut, samuti Toomas Sepp, Ruslana Veber ja Vjatšeslav Prussakov (kõik Keskerakond). Kõige vähem - 56 istungist 19 - on kohal olnud Jüri Pino (IRL). Umbes pooltel istungitel osalesid Aivar Kuusmaa, Erika Salumäe ja Liisa-Ly Pakosta.
  • Poolteise aasta vältel, kui on kasutusel olnud automaatne sõnavõttude registreerimise süsteem, olid sagedasemad sõnavõtjad ja küsijad Tarmo Kruusimäe, Matti Tarum, Ülle Rajasalu, Tiina Mägi ja Nikolai Stelmach.