Meie ei koorma õpilasi oskustega, mida elus läheb vaja väga vähestel. Meie pakume õpilastele võimalusel uusi ja erinevaid võimalusi ning valikuid. Mida inimestel tulevases elus tarvis läheb, seda me ette ei tea. Lapsed viskavad koolis oda, jooksevad tõkkeid, ­tutvuvad Kepleri kolmanda seadusega, laamtektoo­nikaga, integreerivad ja juurivad. Näiteks. Paljut sellest loetelust teil või teie tublidel kolleegidel isiklikult on n-ö “elus vaja läinud”? Ja kas te poleks vajadusel seda kõike suutnud omandada täiskasvanuna? Lühidalt – konkreetne oskus või teadmine on kooli sisu silmas pidades teisene. Need on vahendid millekski enamaks ja sellisena tuleb neid ka vaadelda.


Kas tõesti annab golf kooliõpilastele vajaliku füüsilise koormuse? Neil pole ju aega tundide kaupa treenida ega mängida.


Jooks, hüpped, heited, golf, tennis, akrobaatika, pallimängud, jõusaal, maadlus, aeroobika, võimlemine ja palju muud – mitmekesisus ja eri võimaluste tutvustamine on see, mida me silmas peame. Kaks tundi kehalist kasvatust nädalas teiste tundide vahel tunniplaanis ei anna nagunii õpilastele piisavat füüsilist koormust. Lisaks hügieeniharjumused, harjumus ennast regulaarselt liigutada, fair play, oskus kaotajast lugupidavalt võita ja oskus väärikalt kaotada.


Selline siis on lühidalt mu meelest kooli kehalise kasvatuse mõte.


Olete ise seotud tulevase golfiväljakuga Saaremaal, olles ASi Saaremaa Golf nõukogu  liige. Kas pole moraalselt küsitav, et koolidirektor hakkab kasvatama endale tulevasi kliente?


Saaremaa Golfi ASi nõukogu liikmena olen meie valmiva golfiväljakuga seotud. Valmivas golfiväljakus on Kuressaare linna osalus 318 aktsiat ehk 72,3 protsenti aktsiakapitalist.


Kuressaare linnavolikogu esimehena ja Saaremaa Golfi ASi nõukogu liikmena, kes esindab aktsionäride, sealhulgas siis ka Kuressaare linna huve, olen huvitatud linna suurosalusega aktsiaseltsi arengust, linna raha otstarbekast kasutamisest ja kogu selle ettevõtmise jätkusuutlikkusest.


On väga kena, et meie linn on sellise perspektiivika arenduse ette võtnud ja et me sellega edukalt lõpusirgele oleme jõudnud. Ja et meie noored samuti sellest kõigest osa saavad.


Koolidirektori ameti seostamine golfiväljakule tulevaste klientide ettevalmistamisega, ehk siis teie küsimuse mõtet, nagu ma sellest aru saan, arvestades – ega ma äkki mingit isiklikku kasu taga ei aja? Lühidalt – äi aja mette.