Seejärel katkesid tarneahelad, sest hiinlased peatasid tootmise. Aga ikka veel ei kriipinud see meie hinge ega rahakotti.

Pööre toimus veebruari keskpaigas. Siis hakkasid Ameerika börsidel aktsiahinnad järsult kukkuma. Muu maailm liikus samas taktis.

Märtsi keskpaigaks olid aktsiahinnad kaotanud aasta algusega võrreldes veerandi. See puudutas suuremat osa eestlasi, sest me osaleme globaalsetel väärtpaberiturgudel teise ja kolmanda pensionisamba kaudu.

Seejärel kärgatas pauk. Tavapärane elukorraldus tardus. Ühtäkki ennustati, et meid ootab kõige hullem krahh pärast Suurt Depressiooni, mis leidis aset üle 90 aasta tagasi. Tulevik tundus mitte must, vaid süsimust.

Nüüd aga on New Yorgi aktsiabörsi põhiindeks S&P500 peaaegu samal tasemel kui aasta alguses. Tallinna börsi indeks OMXT samamoodi.

Ameerika tehnoettevõtteid koondava NASDAQi indeks taastus juba 8. mail. Praeguseks ulatub tema kasv aasta algusest 17 protsendini. Indeks on jõudnud rekordkõrgele tasemele. Mis sest, et ennustused majanduskrahhi ja koroonaviiruse teise laine kohta pole sugugi helgemaks läinud.