Kõnede osas pole katkestusi, rikkeid ega suuremaid probleeme viimasel ajal olnud. Eelmisel neljapäeval oli mõnedes kohtades probleeme andmesidega, aga see on ka kõik.

Miks siis kõned katkevad?

Võrgustatistika järgi pole kõnede katkemine viimasel ajal suurenenud, kuid muidugi võib seda ette tulla. Kõnede katkemine võib olla tingitud sellest, kuidas telefon suudab võrguga ühenduses olla — kas tugijaamast tulev signaal on nõrk või ei suuda telefon seda kinni pidada.

Kõnede katkemist võivad täheldada näiteks inimesed, kes on äsja telefoni vahetanud. Uutel nutitelefonidel, mis lähevad üha väiksemaks ja kenamaks, on antennid peidetud sügavale telefoni sisse ja see mõjutab ühenduse kvaliteeti.

Kas võrk võis olla ülekoormatud?

Üks põhjus võib olla ka võrgu ülekoormus, kuid seda esineb eeskätt suurte ürituste ajal. Või kui väiksesse kohta läheb korraga oluliselt rohkem inimesi kui tugijaamale on arvestatud — võrku plaanitakse ju tavalist elanike arvu ja keskmist sidekasutust arvestades. Aga kui räägime Tallinnast, siis peab piirkonnas ülekoormuse tekitamiseks olema ikka suur üritus, kuid selliseid pole viimasel ajal olnud.

Kas telefoni valesti käes hoidmine võib kõne kvaliteeti mõjutada?

See probleem oli ainult ühe iPhone´iga, kuid see lahendati ära. Küll aga võib käed-vabad seadmete kasutamisel mõjutada kõnekvaliteeti see, kui telefoni hoitakse näiteks istudes pükste tagataskus, kotis teiste asjade vahel või mujal võrgu jaoks varjatud kohtades.