Mis maksab rahva rahakotist rahastatava rahvusringhäälingu 22 töötaja komandeering Pekingisse?
Rahvusringhäälingu 22 töötaja lähetuskuludeks on eelarves ette nähtud 1 175 000 krooni (sõit, majutus, päevaraha).

Kas teie arvates on see kulutus põhjendatud?
Olümpiaülekannetel on läbi aegade olnud suur vaatajahuvi, sport on aga olemuslikult rahvast ühendav. Meie ülesanne on vaatajate ootusi täita. Muidugi leidub hulgaliselt neid, kes sporti kunagi ei vaata. Näitame sel aastal võistlusi kahel kanalil - see võimaldab jätta ETV põhikanalile ruumi ka teistele saadetele spordi kõrval.

Põhjendasite intervjuus EPLile, et kohtade tellimus esitati Pekingisse juba aastal 2006 ja sellest ei saanud taganeda. Kas paar aastat tagasi oli ETV ja Eesti Raadio majanduslik seis nii hea?
Kokkuhoiuvajadus on Rahvusringhääligus praegu väga suur, nii nagu mujalgi. Samas oleme kahe organisatsiooni - Eesti Raadio ja ETV - ühendamisest alates pidevalt otsinud ja leidnud viise, kuidas kulusid vähendada, muidugi jätkame seda ka edaspidi. Programm on viimane, mille arvelt tahaksime kokku hoida.
Rahvusvaheline olümpiakomitee on tuntud äärmiselt rangete reglementide poolest. 2006. aastal võetud kohustused on meile siduvad, iga kõrvalekaldumise eest on sätestatud arvestatavad trahvisummad.

Kui suur on Pekingist edastatavate saadete maht?
ETV vahendab ligi 400 tundi otseülekandeid, Vikerraadio 160 tundi. Nii reporterid kui ka tehniline tiim töötavad pingetaluvuse piiril. Varasematel aastatel oleme kasutanud olümpia vahendamisel päris palju põhjanaabrite - YLE - abi ja vastutulelikkust, tänavu toome esimest korda spordisuve oodatud sündmuse ekraanile terves mahus oma jõududega.