Veidi hiljem ta kõrvaldati. Kungajevid, kes resideeruvad praegusel ajal Norras, võeti kohemaid sealse politsei valve alla.

Kusjuures advokaat olla neile juba maininud, et teda on selle juhtunu pärast surmaga ähvardatud. Teisipäeval aga jõudis Vene meediasse Markelovi ühe mobiilile laekunud SMS-i sisu, mis selgelt annab mõista, et võtnud ajada Budanovi asja, kirjutas advokaat alla omaenda surmaotsusele.

Samas peavad paljud Markelovi kolleegid säärast asjade käiku liialt lihtsaks, et olla tõsi.

Võimaliku tapmismotiivi on soovitatud otsida ka hiljaaegu vigaseks pekstud Moskva eeslinna Himki ajalehe ajakirjaniku Mihhail Beketovi juhtumist. Beketov, kes kriitilises võtmes paljastas Moskva ümbruskonna ametnike kahtlaseid ettevõtmisi kinnisvara- ja maaärisfääris, leiti möödunud aasta novembris oma kodumaja hoovist poolsurnuks pekstuna. Ta elu küll päästeti, ent osa jalast ja mõned näpud tuli amputeerida. Ajakirjaniku huvide kaitsmise võttis enda peale Markelov. Tegu on väga laia tähelepanu äratanud juhtumiga, mille uurimine võib paljastada rohkelt valgustkartvaid detaile tippametnike tegevustest.

Veel on advokaadi tapmisega meenutatud 2006. aasta sügisel mõrvatud ajakirjaniku Anna Politkovskaja nime. Nimelt olid ajakirjanik ja advokaat omavahel väga head sõbrad. Vähe sellest - koos paljastasid nad Vene eriüksuslase, kes oli piinas surnuks ühe süütu tšetšeeni, ning saavutasid piinaja kohtu ette saatmise. Võimalik, et Markelov, kes on palju Tšetšeenia vahet käinud ja omab korralikke usalduslikke sidemeid, võis muuhulga saada infot ka Politkovskaja mõrva tellijate kohta.

Olgu öeldud, et protsess ajakirjaniku mõrvajate üle on praegu käimas. Kui advokaat, nagu mõned on märkinud, teadis ses asjas tõesti miskit seniteadmata infot, võidi ainuüksi selle eest ta tappa, sest leidub palju inimesi, kes selle avalikustamist ei soovi.

Ja veel. Nimelt osales Markelov aktiivselt nii inimõiguste kui antifašistlike organisatsioonide üritustel. Kusjuures 2004. aastal ründasid selgelt neonatsi välimusega kutid advokaati Moskva metroos. Peksid sedavõrd julmalt, et advokaat kaotas mõneks ajaks teadvuse. Asja uurimine jäi toona soiku.

Nüüd hakati äärmuslaste kättemaksust taas rääkima seoses sellega, et Markeloviga koos olnud noor „Novaja Gazeta" (PS! See on sama ajaleht, kus töötas Politkovskaja) kaastöötaja Anastasja Baburina tegeles kolleegide sõnul just nimel agressiivsete äärmusrühmituste tausta uurimisega. Teatavasti on skinheadlus Venemaal viimasel ajal jõuliselt pead tõstnud.

Selles valguses ei tundugi Baburina surm enam nii juhuslik. Asja uurimine käib kõige kõrgemal tasemel.