Linnaosa valitsus otseselt ehitamise protsessiga ei tegele, kuigi juurdeehitise kerkimine on meilegi väga tähtis. Vahendan siinkohal info, mille sain Tallinna Haridusameti haldusosakonna juhatajalt Anti Sirkelilt. Nimelt, lasteaia juurdeehitiseks vajaliku maa munitsipaliseerimise menetlemine pole veel lõppenud. Piiriettepanek on tehtud ja eelinfo järgi Harju Maavalitsus piire ka aktsepteerib.


Lasteaia juurdeehitise projekt on olemas, pärast ehitusloa saamist, mille eelduseks on maa linnaomandis olemine, kuulutatakse välja ehitamise riigihange. Objekt valmib 2009. aastal.


Miks oli üldse vaja maad riigilt juurde taotleda, mis nüüd ehitamist venitab?



Tallinna Haridusameti hariduskorralduse teenistuse alushariduse osakonna vanemspetsialist Anne Targem kordab Anti Sirkelile viidates eelnevat ja lisab:


Maa juurde taotlemine riigilt oli oluline, kuna olemasolevale lasteaia õuealale uus maja ei mahuks ja see oleks vähendanud laste mänguruumi. Nüüd säilib lastele nende imeilus õueala.


Anne Targem, kuidas Padriku tänava lasteaeda Mähel sai enne ehitama hakata kui varem planeeritud Kose tee lasteaeda? (Paraku ei lahenda see veel kiirelt areneva Pirita lasteaiakohtade probleemi, ehkki pisut abi on.)



Tallinna Padriku lasteaia ehitamisega Pirital Mähel alustati varem, sest seal oli maaküsimus lahendatud ja piirkonnas ei olnud varem üldse lasteaeda. Samas on seal uus elurajoon ja lasteaiakoha soovijaid palju.