Sel otsusel on kaks põhjust ning kohe kindlasti ei ole kumbki neist osalejate arvelt kasumi teenimine. Esmalt ei kata 50kroonine osalustasu kaugeltki kõiki RMK poolt istutuspäeva korraldamiseks tehtavaid kulutusi, kuid osa korraldus- ja toitlustuskuludest õnnestub meil osalejate abiga seeläbi ikkagi katta.

Eelkõige on osalemistasul aga nii-öelda distsiplineeriv funktsioon. Eelmistel aastatel oleme katnud arvestatavaid kulusid seoses registreerunute mittesaabumisega ühte või teise istutuspaika.

On olnud juhtumeid, kus RMK on eelregistreerimist arvestades ette valmistanud istutusplatsi ja kõik muu vajaliku sajale inimesele, kuid kohale saabub paraku napp paarkümmend. Arvestatavad kulud on tehtud, ka hulgaliselt RMK inimesi laupäeval tööpostile toodud, kuid kasutegur jääb kuludega võrreldes väga tagasihoidlikuks.

Vabandan nende metsasõprade ees, kes igal aastal on tublilt osalenud ning keda sel korral kehtestatud osalemistasu pahandab.

RMK-l on iga vabatahtliku kätepaari üle väga hea meel ning kõik on kindlasti oodatud metsaistutuspäevale juba ületuleval laupäeval, 16. mail. Omalt poolt lubame metsasõpradele hästi ettevalmistatud istutuskohti, professionaalseid abilisi, hästi veedetud tunde värskes õhus ning korraliku kõhutäie sooja suppi. Lisaks saavad kõik kohaletulnud tasuta pääsme RMK Elistvere loomaparki.