Päris kindlalt on see tugevam meeskond kui see, mis äsja Eestit Euroopa meistrivõistluste valikmängudes esindas. Kas või juba seepärast, et Tartul on Martin Müürsepp. Koondisel teda polnud.  Tegelikult on neil peale Kalevi ridadesse kuuluva Valmo Kriisa kõik Eesti hetke parimad mängumehed ning ka võõrleegionär ja välistreener.

Eesti oludes rohkemat ei saa. Säärase unistuste meeskonna eelarve on 13 miljonit krooni (kuulu järgi on sellel veel umbes miljoniline kasvuruum mõne tugeva välismaise keskmängija värbamiseks). 

Kuuldavasti on ka noorematele mängumeestele ja rohkem võõrleegionäridele toetuva Tallinna Kalevi eelarve umbes samas suurusjärgus.

Põhiosa eelarve kulude poolest moodustavad teadagi mängijate palgad. Korvpalliklubide köögipoolega kursis olevad asjatundjad, kellega Ekspress suhtles, märgivad, et ainuüksi Müürsepp - kuigi ta küsib tunduvalt vähem palka, kui pakutakse mujal Euroopas - läheb Tartu esindusklubile aastas maksma umbes kaks miljonit krooni. Tanel Teini, Tarmo Kikerpilli, Gert Kullamäe ning ka noore andeka grusiinist tagamehe Georgi Tsintsadze palgad jäävad 
500 000 ja miljoni krooni vahele. Koondisemehed Vallo Allingu ja Martin Viiask on umbes veerandmiljonilise (või pisut suurema) aastapalga peal.

Treener Algirdas Brazys, Eesti mõõdupuu järgi kahtlemata tähttreener, saab aastas umbes miljon krooni.

Ülejäänud raha eelarvest on seotud suuresti turniiridel osalemise kuludega - reisid mängudele välismaal, osalemistasud, kodumängude korraldamine jne.

Tartu ja Kalevi eelarved on tänavu vägevad. Nagu ka eesmärgid. Mõlemad tiimid on teatanud soovist Eesti korvpalli viimasel ajal longu vajuma kippuvat positsiooni parandada ning üritada Balti liigas Läti ja Leedu meeskondadele koht kätte näidata.

Aga kui võrrelda meie tipptiimide eelarveid naabrite parimate klubide rahakotiga, pole eestlastel midagi hõisata.

Läti tippklubid BK Ventspils ja ASK Riga saavad käsutada 40-50 miljonit krooni, et palgata endale sobivaid mängumehi. Kaks Leedu superklubi, mis on tasemevõrdluses võrreldavad Euroopa parimatega, käsutavad ka lätlastest pisut suuremat eelarveraha.

Muidugi on Euroopa suurte klubide rahakott veelgi tüsedam. Näiteks läinud aasta Euroopa parima, Moskva AKSK eelarve oli 20 miljonit dollarit ehk 250 miljonit krooni. Üldiselt jäävad Euroopa tippklubide eelarved 10 miljoni dollari kanti.

Päris kosmilised on korvpalli ümber pöörlevad rahasummad muidugi USAs ja sealses tippliigas NBA. Näiteks hiljutisel korvpalli MMil osalenud USA meeskonna mängijate mullused palgad on ühtekokku ligikaudu miljard krooni ehk umbes 88 miljonit krooni iga mehe kohta. Kusjuures paljud ses meeskonnas mänginud pallurid uuendasid pärast MMi oma lepingut ja koos sellega kergitasid märkimisväärselt ka palganumbrit. Aga nagu öeldakse - ega raha iseenesest platsile ei jookse ja korve ei viska. USA superstaarid kaotasid nendega võrreldes peaaegu tasuta mängivatele kreeklastele ning said MMil mäletatavasti kõigest pronksmedalid.