Lõuna-Korea maavärinauuringute keskuse andmetel toimus kommunistliku naabri Põhja-Hamgyongi provintsis 3,58magnituudiline värin, mis võrduks vaid 800 tonni trotüüli plahvatamisega. Kuid Vene kaitseminister Sergei Ivanov teatas plahvatusest tugevusega 5000 - 15 000 tonni. Võdluseks: Teises maailmasõjas Hiroshimale visatud pommi võimsus oli 12 500 tonni.

Londonis tegutseva sõltumatu uurimisorganisatsiooni Vertic esindaja James Acton rääkis ABC Science Online'ile, et nii suur erinevus mõõtmistulemustes tekitab kahtlusi.

"Olen kolmest eri allikast kuulnud, et Põhja-Korea plahvatuse võimsus jäi alla kilotonni. Sellega võrreldes on venelaste mõõtmistulemus tohutult erinev," ütles ta.

Actoni sõnul oleks ootuspärane, kui algaja tuumariigi esimene sooritus platseeruks tõepoolest 15 kilotonni kanti, sest väiksema laengu loomiseks ja lõhkamiseks vajalik miniatuurne tehnika on tunduvalt keerulisem kui suure pommi agregaadid. Sestap, kui venelaste hinnang ei leia kinnitust ja plahvatuse võimsus jäi tõesti alla kilotonni, oli suure tõenäosusega tegemist võltstuumaplahvatusega.

Keemiliste tavalõhkeainetega esile kutsutud plahvatuse seismograafisalvestust on võimalik eristada tuumaplahvatuse jäljendist, ent see nõuab põhjalikku analüüsi. Maa-aluse tuumaplahvatuse võivad reeta ka plahvatuskohast lenduvad radioaktiivsed osakesed ja gaasid, samuti maapinna reljeefi muutumine.