Ega ilmaasjata pole ka kõik seebiseriaalid täis raha ja seksi ühendavat temaatikat. Analüüsitud allkirjanäidised vaid kinnitavad kõiki neid teooriaid. Palju energiat = palju raha.


Teise tunnusena võib välja tuua emotsionaalsuse, tundelisuse. Sellele viitab käekirja paremale kaldu hoiak. (Kui käekiri on aga kaldu vasakule, viitab see, et inimene on orienteeritud pigem minevikule kui tulevikule; aga võib-olla ei suuda ta ka lihtsalt minevikust lahti lasta.) Rahakas inimene peabki olema emotsionaalselt intelligentne ja oma raha suhtes tundlik, vastasel korral võib rikkus tema juurest jalga lasta. Rahainimesed peavad olema seega ka tundeinimesed.


Kolmandaks on märgata ratsionaalsust, millele viitavad teatud tähekombinatsioonid. Ka see on jõukatele inimestele vajalik omadus.


Üllatuslikult võib mõne tuntud rikkuri allkirjast välja lugeda lapselikkust, lihtsameelsust. Aga seda saab seletada asjaoluga, et ka rahailmas võidutsemiseks on vaja lapselikku mängulusti ja ettekujutusvõimet, aga ka julgust unistada.


Ootamatu on, et allkirjadest ei tulnud esile jõukatele inimestele nii omast kõrgendatud enesehinnangut, millele peaks viitama allkirja taevasse tõusev joon.


EE esoteerikatoimkond


DIMITRI DEMJANOV
, restoranipidaja

Kuna allkiri pole ühtlaselt sujuv, võib eeldada, et tegemist on mõneti nurgelise isiksusega. Samas on temas suurejoonelisust, tema ettevõtmistes ja tegemistes leiab laia joont, ta ei jää toppama pisiasjadesse. Tagasiulatuv joon annab märku soovist õppida minevikus tehtust, varasematest kogemustest.


ANDRES JÄRVING
, poepidaja

Hoogsus ja suured paunad viitavad elujõule ja seksuaalsusele, ent antud juhul ei tundu neil olevat kon­kreetset väljundit või suunda. Osa käekirjast hoiab vasakule, osa paremale. Sellise käekirjaga inimene püüab jõudsalt edasi minna, ent miski või keegi sunnib teda ka pidevalt tagasi vaatama.


TOOMAS SILDMÄE
, hotellipidaja

Ainuke vaadeldavatest allkirjadest, millel on kõrge ja selgelt eristuv taevasse tõusev paun. Annab märku kõrgest enesehinnangust. Ülejäänud allkiri ei ole üles tõusva S-tähe suhtes proportsioonis, see on kirjutatud väikeste tähtedega ja madalalt. See võib viidata kahele asjaolule: esiteks, kuigi inimesel on kõrge enesehinnang, püüab ta hoida madalat profiili. Teiseks: kõrge enesehinnang ei ole tasakaalus teiste hinnanguga temale.


HANNES TAMJÄRV
, koolipapa

Lapselik konkreetne allkiri. Kokkusurutud tähed viitavad eneses elamisele, introvertsusele. Tähed on võrdlemisi selgelt loetavad: võivad viidata spontaansuse ja isikupära puudumisele. Võib ka ihata kõike ja kõiki kontrollida.

Allkirja suund on kramplikult üles suunduv, ülespoole püüdlev, mis annab aimu püüdest trotslikult kõige kius te raskusi ületada. Seda inimest on raske heidutada, endast välja viia või ka mõjutada.


VIKTOR SIILATS
, automüüja

Selle allkirja omanikule ei lähe korda, milline on märk, mis temast maha jääb. Ta ajab oma r ida, ilma et teda huvitaks, mida teised temast tegelikult arvavad.


PEETER PUUSEPP
, ehitaja

Tegemist on võrdlemisi korraliku, kindlat joont ja rütmi järgiva inimesega. Ettenägematud olukorrad või ootamatud takistused – juhud, kus kõik ei lähe, nagu soovitakse – võivad sellise käekirja omanikule tekitada mõttetut stressi või lisapingeid.


TIIT AAVA
, ehitaja

Hoogne mees. Võib üldiselt lubada endale teha, mida tahab. Samas vahel unustab oma hoogsuses ära, millises suunas ta õieti läks. Ei unusta siiski kokkuhoidlikkust (sellele viitab allkirja viimane joon, mis on suunatud kirjutaja poole).


TOOMAS ANNUS
, ehitaja

Tähed on väljapeetud ja mõjuvad lausa läbimõeldult kirja panduna. See inimene hoolib, kas temast peetakse lugu või mitte.


OLIVER KRUUDA
, kommivabrikant

Tamjärvelik allkiri. Lapselik. Hoogne muust allkirjast eralduv paun viitab grandioossetele plaanidele, edasipüüdlikkusele, aga ka tundlikkusele (kalle paremale). Üldiselt ei meeldi sellise konkreetse ja korralikult välja kirjutatud tähtedega allkirja omanikule siiski liigne spontaansus. Konkreetsus ja (lapselik?) lihtsus võivad olla samuti omadused, mille poole sisimas püüdleb.


ANDRES SAAME
, kinnisvarahai

Nii mastaapse joone ja grandioossusega silmapaistvat teist ärimeest siin toodud allkirjade omanike seast ei leia. Meeldib eristuda, ei varjagi oma suuri plaane ega mõtteid. Kuna allkirja lõpuosa on tagasiulatuv, võib aimata siiski mõningast minevikus elamist. Üldpilk on suunatud positiivselt tulevikku, selles pole kahtlustki.
Mis on grafoloogia
Grafoloogia on õpetus käekirja seostest kirjutaja iseloomu ning kehaliste ja psüühiliste seisunditega. Vaadeldakse käekirja üldpilti, tähtede suhtelist kõrgust, laiust, kallakut ja sidusust, surve tugevust jms. Andmeid kasutatakse isiku iseärasuste uurimisel psühholoogias, meditsiinis ja kriminalistikas.
Allikas: EE 3. köide