Euroopas aastavahetusel enim teleauditooriumi koguv kuulus nelja hüppemäe turnee, mis algab samuti vana aasta lõpus ja lõpeb 6. jaanuaril, annab eestlasele võimaluse kaasa elada vaid küsimuse osas, kas 19aastane "lendur" Illimar Pärn pääseb mõnel osavõistlusel 50 parema sekka ehk lõppvõistlusele või ei pääse. Keegi ei keela vana harjumuse kohaselt hoida pöialt soomlastele.

6. jaanuaril mängib ainus eestlasest ameerika jalgpalli proff Michael Roos ja tema klubi Tennessee Titans play-off'i avamängus San Diegoga. Ülima õnnestumise korral ­ootab eestlast ja tema klubi ülesastumine USA vaadatuimas telesaates ehk Superbowli nimelises finaalmatšis 3. veebruaril. Selleks tuleb alistada neli vastast.

14.-27. jaanuarini toimuvad Austraalia lahtised meistrivõistlused tennises. Küsimus on, kas Kaia Kanepi on parem kui mullu ja jõuab põhivõistluse teisest ringist kaugemale. Uskuda tuleb. Seda enam, et piigal on tõsised plaanid rünnata tänavu maailma retingutabelis kohta 25 parema seas.

24.-27. jaanuarini on Monte Carlo ralli, MMi avaetapp. Õhus on palju küsimusi. Kes võidab? Kas keegi üldse prantslasest neljakordsele maailmameistrile Sebastian Loebile vastu saab? Tuhandetel Eesti rallihulludel algab hooaeg.

Veebruar
10. veebruaril on jalgpalli Aafrika Karika finaal. Miks see nii tähtis on, küsite. Aga kipub nii olema, et just mustal Mandril mängitakse tänapäeval kõige lõbusamat jalgpalli. Vähem akadeemilisust, rohkem virtuoossust. Ja publik tantsib ja lööb tribüünidel trummi. Seda läbi turniiri igal mängul, esimesest minutist lõpuni. Friigid muidugi teavad seda niigi.

8.-17. veebruar. Laskesuusatamise MM. Võimalik, et see on aeg, kus Ekspressi külgi pääseb kaunistama tubli naissportlase portree. Nägus ­Eveli Saue on ju juba näidanud, et on kohati maailma kõige parematele päris lähedal. Hea vorm, sobiv ilm ning pisut õnne (mis laskesuusas on edu valemi vägagi tähtis suurus) ning...
Ja äkki tänavu tabab kauaoodatud õnnestumine mõnd meie meeslaskesuusatajat.

9.-10. veebruaril toimub murdmaasuusatamise Otepää MK-etapp. Otepääle hotellikohti broneerida on vist juba hilja, aga maailma tippu oma silmaga kaema minna maksab ikka.

Märts
16. märtsil saab Austraalias stardipaugu Vormel-1 hooaeg. Siis on selge, kas meie mees on F-1 suurel ja säraval karussellil või mitte. Kas Marko Asmer osaleb BMW tiimi testisõitjana ses sarjas või mitte?

Tänu Anna Levandi heale treeneritööle on meil lõpuks ometi sportlikus mõttes huvitav jälgida iluuisutamise MMi 17.-23. märtsini. Ja 26.-30. märtsini võistleb Daniel ­Novikov jalgratturite trekisõidu MMil.

Aprill
1. aprillil peaks olema selge, kas Eesti 2007. aasta parim naissportlane, mullune kahekordne suurvõistluste medalist Irina Embrich ja Marika Võsu pääsevad olümpiale või ei. Nad peaksid seks hetkeks olema maailma epeevehklejate reitingutebelis 16 parema hulgas. Oleks ebaõiglane, kui kumbki ei läheks.

Aprilli 18.-19. päeval toimub Leedus korvpalli Balti liiga finaalturniir. Näis siis, mis seisus on selleks hetkeks Tartu Ülikool / Rock ja Tallinna Kalev / Cramo. Ons ühel neist asja lõppturniirile?

Ah soo, kui kedagi huvitab, siis Eesti jäähoki koondis mängib 1. divisjoni meeskondade MM-turniiril Jaapanis.

Mai
Mai esimesel nädalavahetusel selgub Euroopa parim korvpalliklubi ehk Euroliiga võitja. Korvpall ju meeldib meile, ehki meie klubid nii kõrgele tasemele veel ei küüni.

2.-18. maini, mil talvehooaeg on läbi, toi­mub jäähoki MM. Meie omi nii kõrgel ei mängi, aga huvitav on siiski. Äkki on ­tänavu Soome triumfi aasta? Ja kuidas läheb sõpradel lätlastel?

21. mail toimub Moskvas jalgpalli Meistrite Liiga finaalmäng. Ei mängi seal eestlased ega ammugi mitte Eesti klubid, aga see, milline on vana maailma parim vutiklubi, huvitab siinseid fänne ikka.

Kuu lõpuks (või äärmisel juhul juuni esimesel päeval) peaks olema selge, kumb on tänavune parim Eesti korvpalliklubi - Rock või Kalev.

Juuni
Kuu esimesel nädalavahetusel lõppevad Prantsusmaa lahtised meistrivõistlused tennises. Seitse aastat tagasi võitis Kaia Kanepi selle maineka turniiri juunioride arvestuses. Keegi ei oota tema võitu täiskasvanute hulgas. Aga pöialt maksab hoida.

7.-29. juunini ei lase inimesi teleka eest ära jalgpalli EM. Meie pallurid seal ei osale ja inglased samuti mitte, aga põnev on ikka.
Juunis peaks olema ka selge, mis mees on tänavu odamees Andrus Värnik ja kas Gerd Kanter on olümpia-aastal ikka kuldmedali vormis.

Juuli
Kuni 6. juulini toimub järjekordne Wimbledoni turniir tennises. Äkki teeb Kruuda spordikanal hea kingituse ja kannab otsustavad mängud üle. Kommentaatoriks paluks Urmas Otti.

5.-27. juulini toimub ratturite tähtsaim tuur. Tour de France. Äkki läheb tänavu nii, et dopinguga patustajad ei varjutagi võistluse sportlikku külge. Äkki, mine tea, teeb mõni meie tubli rattur, Rene Mandri või Erki ­Pütsep, tubli võidusõidu.

August
Olümpiamängud Pekingis 8.8.2008 - 24.8.2008.

Me võime neid vaadata kui paadunud optimistid või nagu lootusetud pessimistid.

Optimist ­ütleks, et meil on võimalik ­Hiinast saada vähemalt kolm-neli medalit Kanterilt, Embrichilt ning sõudemeestelt Jüri Jaansonilt-Tõnu Endrek­sonilt või miks mitte judomees ­Martin ­Padarilt.

Aga paadunud optimist usuks viimse hetkeni ka Andrei Inešini (2006. aasta maailmameister), Heiki Nabi (2006. aasta maailmameister), Andrus Värniku (2005. aasta maailmameister), rannavollepaari Kristjan Kais - Rivo Vesik ja purjetaja Denis Karpaki medalivõimalustesse.

Pessimist ütleb muidugi, et ­medalit ei tulegi. Isegi Kanter põrub ­kvalifikatsiooniringis.

Mõõdukas spordihuviline on rahul, kui kõik, kes Pekingisse lähevad, teevad seal oma parima tulemuse.

September
Kui olümpiapohmell on üle elatud, hümnid lauldud, auhinnaraha jagatud või siis kaotusekibedus unustatud, on aeg kaasa eladajalgratta maanteesõidu MMile.

Meil on päris mitu head tegijat sel alal - Rene Mandri, Tanel Kangert, Erki Pütsep, Rein Taaramäe ja... Grete Treier. MM toimub 24.-28. septembril.

Oktoobris
11.-30. oktoobrini toimub male maailmameistri tiitlimatš hindu Viswanathan Anandi ja venelase Vladimir Kramniku vahel. Maiuspala vana kooli spordisõbrale, kel meeles ajad, mil oodati uudiseid Karpovi-Kasparovi või Spasski ja Fisheri kuulsatest duellidest.

Novembris
Selguvad Vormel-1 ja ralli maailmameistrid.

12.-25. novembrini toimub Dresdenis maleolümpia, mis Eesti Maleliidu lootuste kohaselt pidanuks toimuma Tallinnas.

Detsember
Selgub, kes olid sel aastal meie parimad sportlased. Hea oleks, kui valida saaks mitme olümpiamedalivõitja vahel.