Kaheksa kandidaadi seast tehti pakkumine Eesti Gayliidule. Keskuse loomine koos selle kohta infot andva internetiportaali ning muude infomaterjalidega läheb maksma ca pool miljonit krooni. 

“Kuna tegemist on ka veebikujundamiste, portaalimootorite ja muu keerulise tehnikaga, siis eeldatavalt on see summa põhjendatud,” ütles TAI projektijuht Leho Tamvere. Projekti rahastatakse rahvusvahelise aidsiennetusorganisatsiooni Global Fund rahast.

Tallinnasse kavandatav nõustamiskeskus on mõeldud teenindama kuni 60 000 inimest. See on TAI andmetel ligikaudne homoseksuaalsete inimeste osakaal Eesti elanikkonnas (viis kuni seitse protsenti). “Ostetava teenuse eesmärk on HIV leviku ennetamine geide seas,” ütles Tamvere.

Eesti Gayliidu esindaja sõnul ei ole tegemist propagandagakeskusega, vaid asutusega, kus kõik seksuaalvähemusi puudutavad teemad leiavad adekvaatse vastuse. “Kuna inimeste mured on reeglina diskreetse iseloomuga, siis lihtsaim tee infoni on interneti kaudu. Konkreetsematele küsimustele saab vastuse telefonitsi või keskusest."