Müürsoo: “Iga pankrot, iga inimene on erinev! Selles mõttes on mul äärmiselt huvitav töö. Ja vabadus. Ma saan lubada endale pikki hommikuid, ja kuigi ma võiksin töötada hilja õhtuni välja, püüan ma kella seitsmeks tööpäeva ikkagi lõpetada.”


Märkan, et töölaua alune on paksult lahtipakkimata raamatupakke täis. “Miljoni krooni eest raamatuid on ära müüdud. Aga rohkem ma ei jaksa ka. Alguses mõtlesin: “Kui huvitav pankrot (Kupra kirjastuse pankrot) – raamatud!” Aah, m e e l e t u  ladu! Kaks päeva tegin laos inventuuri.” Kirjastuse pankrotist on nüüd möödas juba ligi kuus aastat ja ikka veel on raamatuid lademetes... Lihtsalt ära kinkida ka ei saa – pankrotihaldur jagab pankrotivara laiali...


Muide, ka Herman Simmi juhtumiga hakkab tegelema just Müürsoo. Pankrot alles kuulutatakse välja. “Aga see tuleb lihtne,” arvab ta. Lihtsam kui näiteks ühe eraisikust naise pankrot. Sellised asjad on emotsionaalselt raskemad. “Jah, kahju on neist, kes siin minu juures käivad (Müürsoo kontor asub Tallinnas Uues Maailmas – B. P.), aga ma pean mõtlema ka võlausaldajatele. Nendele, kellele need inimesed on võib-olla miljon krooni võlgu.”
  1. ÕNNEPUU - Pildilt jääb välja väike õnnepuu. Selle –nagu kiri ütleb: Tree of Happiness – kinkisid kolleegid sünnipäevaks. Müürsoo naerdes: “Nii-nii ammu. Aegade alguses juba.”
  2. KAUSTAD, KAUSTAD, KAUSTAD... - Müürsoo seljataguse moodustab pankrotti läinud firmade dokumendikaustade riiul.

    Seadus kohustab pankrotihaldurit dokumente säilitama ka kolm aastat pärast pankroti väljakuulutamist.

    Suurim ja raskeim juhtum, mis praegu pooleli, puudutab Paldiski firmat TKE Grupp. Üks klade on täis ainuüksi kirjavahetust... 
  3. VANA ARVUTI - Vana arvuti, mis nurgast paistab, on pankrotivara. Jäänud alles mõnest varasemast pankrotist.
  4. LIIVAKELL - Ühe Ly Müürsoo väga hea tuttava arvates käib ta ajaga liiga heldelt ringi. Ikka juhtub, et võlgnik tahab rääkida pikemalt. Seepärast kinkiski tuttav talle liivakella, mida soovitas demonstratiivselt ümber keerata, kui inimesed end tema juurde unustavad. Müürsoo pole seda veel siiani suutnud teha...
  5. MOBIILTELEFON - Mobiiltelefonis on mul terve andmebaas! Ma ei kujuta ette, kui see ära kaoks. Ptüi-ptüi-ptüi.
  6. PANKROTISEADUS - Väikeste värviliste lipikutega väga päevinäinud raamatuke. Müürsoo: “See on minu piibel.”
  7.  ISIKLIK MÄRKMIK - Ma ei käi kohtuistungitel arvutiga. Nii et kui istung edasi lükatakse – või lepitakse kokku võlausaldajate üldkoosolek –, panen ma selle märkmikku kirja. Ilma paberkandjateta ma hakkama ei saa. Mis siis, kui arvuti alt veab?”
  8. RAAMATUPAKID- Pärit Kupra pankroti ajast. Miljoni krooni eest on pankrotivara suudetud müüa. Aga ikka veel upub kontor Kupra lektüüri.