Et vajalik konkurss ei läheks aia taha, tuleb Ekspress hädas linna­isadele appi ja pakub 12 igati sobivat nime.

1. KÕLVARTI KÜÜR

Tallinna kuulsaim viadukt Pärnu maanteel on rahvasuus kandnud Hendriksoni küüru nime, kunagise linna täitevkomitee esimehe Aleksander Hendriksoni auks. Uued ajad, uued küürud.

2. EMAPUU UULITS

Kogu Haabersti ristmik on teadupärast rajatud püha ja põlise (umbes 70aastase – EE) ürgemapuu hõbepajuverele. Elagu mälestus suurest võitlusest igavesti!

3. PISTISE PROSPEKT

Miks ei peaks rajatise nimi väärtustama Tallinna linnajuhtimise kõige elujõulisemaid ja püsivamaid traditsioone?

4. EDGARGATE

Maailmas ei ole palju sildu, mida teataks nimepidi. Üks selliseid on kindlasti Golden Gate’i sild San Franciscos. Õpime meistritelt.

5. 22. SEPTEMBRI NIMELINE VIADUKT

See sobiks oivaliselt. Paljud tänulikud valijad tähistaksid üle silla sõites Tallinna kuulsusrikast vabastamist Punaarmee poolt. Paljud meenutaksid hardusega linnapea Edgar Savisaare kinnipidamist kapo poolt. Ekspressi toimetus saaks aga igaveseks betooni jäädvustada meie lehe sünnipäeva. Win-win-win!

6. K-VIADUKT

Nimi, mille kiidaks heaks nii Paavo Pettai, Oliver Kruuda kui ka Euroopa energiavolinik Kadri Simson.

7. PÄRNU MAANTEE VIADUKT

Kui linnavalitsus on kindel, et nimi Haabersti viadukt ei sobi ja vaja on kindlasti midagi muud, siis äkki oleks mõistlik proovida midagi, mis on ennast juba tõestanud. Olgu siis Haabersti viadukti nimi nüüdsest Pärnu maantee viadukt!

8. TAAVI AAS

Me räägime liiga palju viaduktist ja sillast. Me peaksime väärtustama hoopis seda sulnist roheala, mis silla alla tekkis, ja nimetama piirkonda sobivalt.

9. HUKKUNUD JÄÄKARU HOTELL

Seni oli piirkonna olulisim maamärk vaieldamatult Tallinna loomaaed ja seda ei tohi uue teehiiglase varju jätta. Jäädvustagem loomaaia viimane läbimurre rahvusvahelisse meediasse, kui maha notiti Vene päritolu jääkaru Franz.

10. ÕISMÄE KUIVAMAASILD

Saame linnavalitsusest aru, et ei sobi sõna „Haabersti“ ja sõna „viadukt“. Eks nad tuleb siis lihtsalt riigikeelsetega asendada. Ja ongi nimi olemas!

11. PPP- EHK AVERUSVIADUKT

Just Tallinn on linn, mis on maale toonud põneva rahastamismudeli nimega PPP (Public-Private-Partner­ship), mida eesti keeles millegipärast averuseks püütakse nimetada. Viadukti nimes tähistaks see seda, kuidas vähemalt rahandusminister Martin Helme ja Urmas Sõõrumaa rahakoti arvates sellist viadukti õigem rahastada oleks olnud.

12. VLADIMIR ILJITŠ LENINI NIMELINE VIADUKT

Öelge, millal viimati nimetati Tallinnas mingi oluline objekt Vladimir Iljitši auks? Millal? Valijate tungival nõudmisel ... on aeg.