Koolitused on toimunud Tallinnas, Haapsalus, Rakveres, kust on väga positiivsed kogemused. Kõigi koolitusel osalenutega hoitakse kontakti ja kokkutulekutel räägitakse, kes mida ette on võtnud. Tallinna koolituse lõpetanutest on väga paljud asunud õppima ülikoolis, mitmed on läinud tööle või alustavad oma äriga.

Kõik koolitusel osalenud on kiitnud koolituse asjalikku sisu ja väga kõrgelt on hinnatud ka paralleelselt pakutavat lastehoidu. Nagu üks Haapsalus koolitusel osalenu märkis: "koolitus andis võimaluse tunda ennast ka inimesena, mitte ainult emana".

Koolitusel pööratakse palju tähelepanu ettevõtlusele, kuna väikelaste vanematel on sageli raske "pere-logistikaga" sobivat tööd leida - kui tööpäev lõpeb kell 19, aga lasteaed pannakse kinni kell 18, siis jäävad tööle saamise läbirääkimised paraku katki. Linnast väljas elavate inimeste jaoks võib probleemiks olla ka transport - buss käib harva ja oma autot kasutades kulub suur osa palgast sõidu peale.

Oma ettevõtte või ka mittetulundusühingu asutamine on väikelaste vanematele sageli kõige sobivamaks töötamise vormiks, kuna paindlikud töövormid ei ole Eestis eriti levinud. Reeglina võimaldavad ettevõtted töötajatele paindlikkust ikkagi isiklike kokkulepete alusel ja erandina, paindlikult töötamise süsteemset juhtimist esineb väga harva, näitavad projekti "Choices & Balance" uurimustulemused.

Koolitusel räägitaksegi ettevõtlusest kui elustiilist ja grupitööna analüüsitakse äriideede vettpidavust. Põhjalik ülevaade saadakse ka tööseadustest nii töövõtja kui tööandja vaatevinklist.

Euroopa Sotsiaalfondi alaprogrammist EQUAL rahastatud projekti "Choices & Balance" ellu kutsujateks on seitse organisatsiooni: Eesti Tööandjate Keskliit, Eesti Naisuurimus- ja Teabekeskus, Poliitikauuringute Keskus PRAXIS, Rahvastikuministri büroo, SA Eesti Õiguskeskus, Tallinna Ülikooli avatud ülikool ning karjääri- ja nõustamiskeskus, Ämmaemandate Ühing (Perekool).

Mida peaks tegema ja arvestama väikes(t)e laste/lapse vanem, kui ta tahab edukalt jätkata tööinimese elu?

Kui väikelapse vanem tahab jätkata tööinimese elu, siis esimese asjana peaks omale selgeks tegema, kas seni tehtud töö on just see, mis teda rahuldab. Lapse sünniga muutuvad tihti väärtushinnangud ja paljud töötegemisvormid on piiratud. Raske on viibida lähetustel, graafikupõhine töö nõuab enamasti ka töötamist õhtusel ajal.

Uuesti kandideerides peaks olema võimalikult aus. Laste olemasolu varjata ei ole kindlasti mõtet. Juhul, kui just lapsed sa avad takistuseks uuele töökohale kandideerimisel, siis tasub mõelda, et tõenäoliselt oleks antud asutuses töötamine ka edaspidi üsna raske.

Kindlasti tuleks pöörata tähelepanu väikelaste vanemaid kaitsvatele seadustele. Tihti ei tea ei tööandjad ega vanemad ise võimalustest, mida seadused pakuvad. Tasub ka tööandjale teha ettepanek paindlike töövormide rakendamiseks. Interneti-ajastul ei ole kodustöötamine enam sugugi võimatu.

Viimasel kuuel aastal on Eestis läbi viidud kõige pere- ja töötajasõbralikuma ettevõtte konkurss. Konkursil osales sel aastal üle 70 ettevõtte. Hindamise aluseks oli nii personalijuhtide kui ka töötajate enda rahulolu töökorralduse ja selle sobitamisega pereellu. Sellelt konkursilt välja nopitud ideed on ehk abiks töö ja pereelu ühildamisel.

 

 

Töö- ja pereelu paindlik sobitamine:

  • Vastavalt töötajate soovile suveperioodil nädalaviisilise tööajaarvestuse rakendamine, mille tulemusena on reedel lühem
    tööpäev.
  • Paindlik tööaeg - algus tunnise lõtkuga ja vastavalt sellele ka lõpp (nendel ametikohtadel, kus see on võimalik).
  • Esmaspäevast neljapäevani tööaeg 8,25 tundi ja reedel 7 tundi.
  • Ületunnitöö kompenseeritakse lisapuhkusega.
  • Pühade ja tähtpäevadele eelnevate tööpäevade lühendamine ka siis, kui seadus seda ette ei näe.
  • Koolitusel käimine arvestatakse tööaja sisse.
  • Jõulude ja uue aasta vahel on tasulised lisapuhkuse päevad.
  • Paindlik graafik.
  • 1 nädal talvepuhkust lisaks seadusega ettenähtule.
  • 37-tunnine töönädal.
  • Peaaegu alati on võimalik saada vaba päeva või muuta vahetust, kui see on töötajale vajalik.

3. märtsil 2007 lõppes Rakveres projekti "Choices & Balance" koolitus väikelaste vanematele.
Peagi algab koolitus Tartus.