Me teame, mida te mõtlete, kui kuulete sõna Rahvaliit. Need on paksud vanamehed pruunides ülikondades ja tüsedad prillidega tädid, kes jäid maadevahetusega vahele ja nõudsid ärimeestelt altkäemaksu!

Hah! Te räägite Vanast Rahvaliidust!

Ah et kust me teame, mida te mõtlete? 

Fookusgrupid!

Just, fookusgrupid. Et mis ajast Rahvaliit fookusgruppe tegema hakkas?

Pärast seda, kui Reform ja Kesk ja IRL ja ka sotsid neid tegema hakkasid. Või kust teie arvates idee Katrin Siska Keski tõmmata siis tuli, kui mitte fookusgrupist?

Niisiis pidasime mahajäetud lautades ja küünides üle terve Eesti fookusgruppe. Me rääkisime sellest, miks inimesed meid ei armasta – meie vanad Baltika ülikonnad ja Kommunaari kingad, maadevahetused, Rävala ärimajaga sahkerdamine, Villu Reiljani kohtuprotsess, Ester Tuiksoo korteriafäär, Tarmo Männi ja Erika Salumäe lahkumine jne. Ja teate, mis? Meil oli valus seda kõike kuulata. Aga me pole mingid poisikesed. Me kannatame ära. Saatsime teie arvamused turundusosakonna poistele ning nemad tulid lagedale sellise ideega:

Rahvaliit Light: maha maadevahetus! Tarmo Mänd? Sõitku praamiga Hiiumaale! Erika? Las ühineb IRLiga või veel parem – sotsidega! Rävala ärimaja ja Aivo Pärn? Päh, tegelikult ta ei meeldinudki meile üldse! (Pärn, mitte maja!) No kui meeldiski, siis ainult väga vähe, aga ka siis tegelikult mitte. 

Veel üks asi, mis teile ei meeldinud – maadevahetused. Nüüd me sellega enam ei tegele. Kui väga vaja on, siis vahetame ainult omavahel. Või valdade vahel, kus rahvaliitlased võimul. Ja ainult öösiti. 

Me teame, mida te nüüd iseendalt küsite: kui Rahvaliit ei tee maadevahetusi ega nõua Rävala ärimaja müügi eest altkäemaksu, ei sõlmi Keskerakonnaga KeRa pakti ega tuuni Arnold Rüütlit presidendiks, mida see siis üldse teeb?

Vastus: tasuta podcast’e.

Just nimelt! Kord nädalas võite meie saidilt alla laadida Karel Rüütli ja tema crew hullu räppimise, mis on salvestatud live’ina otse Luua kooli aulast. Millest nad räägivad? Parem küsige, et millest nad ei räägi! Nad räägivad filmidest, videomängudest, stuff’i download’imisest ja maadevahetustest. Ja muusikast. Uus Rahvaliit – see on peamiselt playlist’id. Kuulake ise, kui ägedalt Karel Rüütli gruuvib!

On sul iPhone? Siis võid alla laadida meie uhiuue äppi RahvaBling, mis näitab sulle sinu täpset asukohta, kui asud parajasti Luuas. Ja logige sisse meie sotsiaalvõrgustikku Raffabook, kus saate mängida selliseid nakatavaid mänge nagu “Luuaville” ja “Willus Wars”.

Podcast’id, äppid ja mängud: me teame küll, mida te tegelikult tahate. Ja kas teate, kuidas me seda kõike teame?

Meil on oma nuhid igas volikogus, nad kirjutavad kõik üles, mida te räägite!

Nali! Ha-haa! See oli lihtsalt selline lahe nali, et näidata, kuidas me oleme totaalselt muutunud! Uus Rahvaliit on kreisi ja lahe! Muidugi, Vana Rahvaliit oli ka kreisi, aga mitte lahedalt kreisi, eks.

Hüva, me teame, mida te mõtlete. “Loodetavasti pole nad kõigi nende uuendustega muutnud seda värki, mis mulle Vanas Rahvaliidus meeldis.” Nagu näiteks tasuta Volkswagen Touaregiga sõitmine. 

Okei, olge valmis. Uus Rahvaliit – tasuta sõidud Audi Q7ga!

Me rääkisime sellest ideest oma turunduse poistele ja nad läksid pöördesse. Ning nad pakkusid välja sellise idee: 

Uus Rahvaliit: Rohkem Audisid, vähem Volkswageneid!

Geniaalne, kas pole! Sest see on just see, millest jutt käib. Just sihukesed me olemegi.

Mitte sinu isa Rahvaliit. Uus Rahvaliit. Rahvaliit Light. Rahvaliit 2010. 

Ah, te juba armastate meid.

Hoidke meil silma peal, eks? Me oleme ka Twitteris.

(The New Yorkeri idee Eesti jaoks adapteerinud Priit Hõbemägi.)