Stahl hakkas veepiirist linnulennult saja meetri kaugusel asunud vana puithoone asemel 340ruutmeetrist villat püstitama läinud aastal, kuid detsembris peatas ehitusjärelevalve müüriladumiseni jõudnud tööd. "Ta ehitas ilma õigusliku aluseta," sedastab ehitusjärelevalve juhataja Rain Seier. "Ta tõttas sündmustest ette."

"Tänapäeva ehitusest ligi pooled ehitatakse ilma ehitusloata. See pole minu probleem, vaid kõigi, kes tegelevad ehitamisega," pareerib majaomanik Stahl. "Süü selles lasub neil samadel bürokraatidel, kes asuvad kahel pool Võidu väljakut," põhjustasid Stahli sõnul probleemi hoopis venitajad linnavalitsuses. "Kodanik nagu mina on täiesti võimetu selle vastu."

Tegemist on tavainimese jaoks tähenärimisega. Nimelt kuulub Stahlile Mähe-Kaasiku teel kõrvuti kaks krunti - numbritega 42 ja 48, sihtotstarvetega vastavalt elamumaa ja sotsiaalmaa. Uus häärber ulatub paraku mõnikümmend sentimeetrit teisele, sotsiaalmaa krundile. "Üks maja peab olema ühe kinnistu peal," resümeerib Seier seaduse mõtte ja probleemi iva.

"Asja absurdsus selles seisnebki, et mõlemad krundid kuuluvad mulle. Asi puudutab 17 ruutmeetrit võrreldes krundi mitme tuhande ruutmeetriga," selgitab Stahl. Iseenesest oli lahendus lihtne - et Stahl on mõlema maatüki omanik, piisas tal vaid iseendaga kokku leppida kahe naaberkrundi piiride nihutamises.

Ametnike sõnul ei mallanud ärimees oodata, mil asi vormistatud saab, vaid ehitas edasi. Just see ajab pealinna legendaarsel "ehituspolitseinikul" Seieril harja punaseks, sest Stahl astus üle selgest keelust. "Seda me andeks ei anna," lubab Seier.

Ärimehe sõnul oli ehituse jätkamine kaine valik, kus ühel pool võimalik kuni 18 000kroonine trahv ja teisel pool mühinal kallinevad ehitushinnad. "Teatud bürokraatide süü tõttu olen ma arvatavasti tänaseks kaotanud juba mõned miljonid," leiab Stahl, kes endal tegelikku süüd ei näe.

Läinud nädala kolmapäeval pidi Stahl ilmuma linnavalitsusse väärteoprotokolli koostamisele, aga lükkas selle edasi. Samas on ta asunud maja tagantjärele seadustama ja toimetas kaks päeva enne seda ehitusjärelevalvesse ehitusloa taotluse. Kui moetööstur on järginud linnaosa antud projekteerimistingimusi, ei pea villat muutma ega lammutama ning linn ei saa keelduda ehitusloa tagantjärele väljastamisest.

"Ma olen oma vihastamised ära vihastanud ja nüüd juba naeran selle üle," räägib viimases Eesti Ekspressi "Rikaste eris" figureerinud Stahl. Tema sõnul valmib tema uus kodu Pirita mändide all kõige varem poole aasta pärast ja ühel päeval hakkavad seal ehk toimuma ka Bastioni eksklusiivsed moešõud.