Eesti päritolu Brasiilia tippdisainer kasutab kalanahka

  • Ihalus luksuse järele on viimastel aastatel toonud moepilti tagasi alligaatori- ja ussinahad, ning tõepoolest, nende kõrval koguvad üha enam populaarsust ka uued eksootilised tekstuurid, nagu hai- ja kalanahk. Kallihinnalist kalanahka kasutatakse peamiselt käekottide ja rahakottide, vööde ja kingade valmistamiseks ning see mõjub efektsena nii naturaal­sel soomuselisel kujul kui ka lihvituna ja põneva värvilise läikega kaetuna.
    Sel kevadel kuulutasid kõik moeajakirjad kui ühest suust eksootiliste nahkade võidukäiku ning luksusbrändid, nagu Burberry ja Prada, valmistasid üksteise võidu alligaatori- ja krokodillinahast kotte. Kalanahka on küll eelnimetatutest vähem kasutatud, olles seda ihaldusväärsem, kuid sellest valmistatud kotte ja kingi võib näha näiteks Eesti päritolu Brasiilia tippdisaineri Oskar Metsavahi 2007 sügistalvises kollektsioonis, aga ka mitmete teiste kingameistrite, nagu Behnaz Kanani, Miho Masui sügistalvistes kollektsioonides.
  • Mis puudutab Baltika moemärke, siis näiteks Montoni valikus on mitmeid krokodillinaha-imitatsiooniga moekaid aksessuaare, kalanahka hetkel mitte. Kuid kuna mood on pidevalt uue ja huvitava otsingul, ennustan kalanahale pikka iga ja edu!

Mervi Lill
Baltika Grupi avalike
suhete juht