Auklikkus on ikka olnud Steven Holli lemmikteemaks, ka näitusekunsti tasandil on ta uurinud perforeeritud pindu (Milano 2005). Nüüd on koos firmaga Horm välja toodud kompuuterfreestehnoloogia abil toodetav perforeeritud mööbel. See itaallaste firma töötab mitmete tipparhitektidega ning julgeb kasutada uudistehnoloogiaid, et lisada mööblile esteetilist väärtust.


Juba materjal ise on novaatorlik, koos Itaalia firmaga Albeflex töötas Steven Holl selle välja juba mõned aastad tagasi. Tekstiilist ja paberist, spoonikihtidega kaetud komposiitplaat on tavalisest mööbliplaadist märksa õhem (1,8 mm). See on parajalt painduv, aga piisavalt tugev, et hoida mööbli vormi.


Komplekti üldvorm jääb minimalistlikuks, kuid horisontaalide vahelised pinnad on hollilikult rahutud: toimub mäng ruumi ja geomeetriaga, kallete ja nurkadega. Kunsti taga peitub ka funktsionaalsus – näiteks käepidemed ja hingesüsteem teostatakse kohe freesimisprotsessi käigus.


Perforatsioon on kujundusvõttena lausa topeltkasulik. Ühest küljest vähendab see tublisti mööbliesemete kaalu ja teisalt võimaldab see valgusel ruumis koreograafiat teha. Eriti uhkeid varje ja peegeldusi tekitab Riddled Table, kui läbi klaasplaadi paistev valgus läbistab kokkuvolditud jalaelemendi auke.


Ka mööbli sisevalgustusel on nüüd hoopis sügavam mõte.