Sydney ülikooli teadlase Allan Snyderi arvates on meil kõigil varjatud võimeid, mida me niisama lihtsalt ei suuda kasutusele võtta. Tema juhitav uurimistöö on veel, tõsi küll, üsna algusjärgus. Idee on põhimõtteliselt lihtne: uinuva loovuse turgutamiseks tuleb mõned ajuosad sisse ja teised välja lülitada.


Eesmärk on valmistada müts või kiiver, mis võiks vajaduse korral igaühe loovust parandada. Seda võiks kasutada näiteks väsimuse või ülepinge korral või ka siis, kui lihtsalt vaim peale ei tule.


Teadlased loodavad, et magnetmütsi abil (ehk transkraniaalse magnetstimulatsiooni teel) võiks ravida ka näiteks depressiooni.


Mõttemütsi sees on väikesed magnetid, mis mõjutavad ajupiirkondade aktiivsust. Katsetused näitavad, et sel moel võib tõepoolest inimese kunstilisi või matemaatilisi võimeid tugevdada.


Snyderi töö rajaneb osalt ka varasematel uurimustel niinimetatud imelaste kohta, kellel mõnel alal on väga hämmastavad võimed, kuid kes mõnes teises vallas võivad samas olla tõsiselt maha jäänud – tundub, justkui oleks neil mõni ajupiirkond hakanud teiste arvel domineerima.