Aastaid tehtud ränk trenn viis
(51) rattamaailma tippu ja tõi naisele kaks olümpiakulda. Kas nüüd päästavad medalid tema tervise?

Lauri Ader: üks vangistatud eestlastest. Nagu piraaditõrjujate puhul peaaegu reegliks, on ka tema endine kaitseväelane. Omaenda tuleviku kõrval on mehed mures ka selle pärast, mis sai nende isiklikest asjadest, mis arestitud laeva peale jäid.
reportaaž
suurimast vanglast, kus juba viis kuud on hoitud vahi all 14 Eesti piraadikütti.

Õigussüsteem on süüdi: Kunagisest pedagoogist ja muusikust on pärast vanglaelu, infarkti ning osalist halvatust alles inimvare. Jüri Rosina enda sõnul lasub kõiges süü õigusorganitel ning tema on vaid õnnetu, ehkki keskmisest tublisti sõnakam, ohver.

Efraim Zuroff
Natsikütt
(65) räägib, et sattus möödunud aastal Kaunases vastamisi sadade leedu marurahvuslaste ja neonatsidega.

An aerial view from a helicopter shows AZIMUT Hotel Resort and SPA Sochi and the "Theme Park / Amusement Park" constructed by the JSC "Sochi Park" company in the Adler district of the Black Sea resort city of Sochi
Peale olümpial startivate sportlaste nimede on veel hulk mõnusaid fakte, tõsiasju ning detaile, mida on tulevase olümpialinna või mängude kohta üldisemalt lihtsalt hea teada. Järgmises loetelus on ära toodud mõni neist.

Magus krunt: Lurichi pronkskuju ja Pirita jõe vahele jääv maa on kirjas sotsiaalmaana, kuhu elamuid ei tohi ehitada.
Suurärimees
omandas Pirital haljasala, kuhu Tallinna linn ei luba ehitada kortermajasid.

Eurod
Aasta alguses saabusid euro kasutusele võtnud Lätist ärevad teated, et USA suurpank JP Morgan on lõpetanud Läti pankade teenindamise.

Baruto Ekspressi
on nüüd ametlikult profisumo karjääri Jaapanis lõpetanud.

Kohe näha, et vanad sõbrad: Kirjamees Kaur Kender kostitas sel nädalal oma blogis roppustega Tallinna ülikooli endist rektorit ja intellek-tuaali Rein Rauda. “Ma ei pea temast lugu ei teadlase, ei kodaniku, kirjaniku ega inimesena,” kirjutas ta. Aastal 2000, kui Kender esitles oma teost “Ebanormaalne”, sobis tal Raua (pildil keskel) õnnitlusi vastu võtta küll.

Maailmas leidub tuhandeid keemilisi ühendeid, millel on väge muuta inimese psüühikat. Meie oleme nende seast valinud alkoholi (täpsemalt, kusagil keegi kunagi valis) kui põhimõtteliselt ainsa, mis on hetkel täielikult aktsepteeritud ja ülemaailmselt heaks kiidetud. Taoline monopoliseis on vembuveele pannud ka suure vastutuse: luua head tuju, maandada pingeid, toetada meid raskel ajal, õlitada omavahelist suhtlust, olla kaaslaseks kõiges pulmadest matusteni. Päris suur koormus ühele pisikesele molekulile. Kui efektiivne ta oma rollides tegelikult on?

valedetektor
Riigiprokuratuur lõpetas kriminaalasja alaealise tütarlapse vägistamises süüdistatava vandeadvokaadi vastu, kuigi valedetektoril rääkis tüdruk kohtupsühholoogilise ekspertiisi kohaselt vägistamisest tõtt.

Eesti seaduste kohaselt valedetektori ekspertiisi tulemust kohtus tõendina ei arvestata.
Loe edasi ...

Jelena Glebova
Mida arvavad
olümpiast, Eesti sportlaste reaalsetest võimalustest seal ning favoriitidest n-ö eestlaste aladel endised kõvad talispordimehed?

NAISTE SPRINT EELVÕISTLUS
Timo Seppälä: “Inimeses pole seda ainet nii palju”

Artikkel ilmus esmakordselt 30. jaanuaril 2002