“Soodne ripsmepikenduste koolitus on inimestele, kes tahaksid tuttavatele/sõbrannadele ripsmeid näiteks kodus panna ja selleks ei ole vaja ju läbida u. 4500.- koolitust.


Alternatiivkoolituse hinnaks on 800.- (materjalid hinnas), kestab 1 päeva (1 päevaga saab ilusti selgeks).”


Nädala dilemma



Kui kaks meest lapsendavad lapse, siis issi on M ja emme on N (enn).


Nädala küsimus nädala dilemma kohta



Kui lapsel on ema ja isa, kas see tähendab kahte lõhutud homoperekonda?


Nädala second-hand pakkumine



“Müüa panga raharuumi (seifi) uks. Kasutusel olnud Ühispanga raharuumil. Väga stiilne ja lahe. Uksel on kolm lukku. Lukustuskeeled suurel rauduksel (6 tk) liiguvad ratast keerates. Uks on kasutatud, kuid korras. Ukse piida kõrgus 204 cm, piida laius 102 cm, paksus 17 cm. Sobib nii turvamiseks kui ka stiilielemendiks.”


Nädala nimevahetus



Toitlustuse alal tegutsev firma Esrep HO, tagurpidi OH Perse, kannab nüüd nime Rediska.


Ettevõtte omaniku Gunnar Urbi sõnul muutis ta nime töötajate palvel: “Juhataja ütles, et ta ei taha sellise nime all enam kaupa tellida.”


Kõrtsu “Seiklusjutte maalt ja merelt” peremehena tuntud Urbil on ka firma Akireema, mis tähendab tagurpidi Ameerika.

Sedasorti nimede paneku idee sai huumorist lugupidav ärimees Eesti kuulsaima punkbändi J.M.K.E. laulust “Saatanlik sõnum”, mis algab sõnadega “Ttumanav tetsi ektõv” ja sisaldab ka rida “Esrep ho”.


Nädala häda: vangid ei saa pesu pesta



Narva Haigla pesupesemise riigihanke konkursil kõige madalama pakkumise teinud Eesti Vanglatööstus kõrvaldati pakkujate hulgast. Kuigi Vanglatööstus osutab pesupesemise teenuseid juba seitse aastat ja Jõhvi vanglas avati mullu moodne pesula, peeti firma käivet lubamatult väikseks. Vanglatööstuse arvates sooviti nii soosida üht konkureerivat pesumaja. Nüüd on riigihange tühistatud.


Nädala ametnik



Jõelähtmel tekitab elevust vallaametnik, kes kimab ringi BMW maasturiga, kannab kaelas jämedat kuldketti ja õpetab kohalikke elanikke sõnadega: “Kui te, kuradi t***pead, asjast aru ei saa, siis võtke lahti asjaõigusseadus!”


Nädala lastesõber



Õiguskantsler Indrek Teder peab mõeldavaks põhiseaduse muutmist, et anda lastele otsene või kaudne valimisõigus.


Üleminek kaudsele valimisõigusele tekitaks Tederi arvates siiski põhimõttelise probleemi. Kui lapse seaduslik esindaja omab valimistel laste arvu võrra rohkem hääli, riivaks see valimiste ühetaolisuse põhimõtet.


Samuti tekib küsimus, kummal vanemal on õigus lapse eest hääletada. Ja kuidas peaks lapsevanem võtma hääletamisel arvesse lapse enda tahet?


Alternatiiviks oleks lubada valimistel hääletama ka nooremad kui 18 aastased.


Teder väljendas oma arvamust hiljuti riigikogu liikmele Ott Lumile (IRL) saadetud kirjas.