Ülivähese süsivesikutesisaldusega dieet (Atkinsi dieet), koosneb valgust ja rasvast (liha, kala, muna). See korraldab organismi niimoodi ümber, et keha hakkab tarvitama oma rasvavarusid.

“Arvasin, et olen piisavalt tark, et seda proovida. Olin kaks nädalat sellel dieedil. Sain alla seitse kilo, aga peale dieeti tuli nädalaga sama palju tagasi. Ja kaalu tõus jätkus. Paari kuuga võtsin juurde umbes 15 kilo. Dieedipidamine oli väga piinarikas, eriti kolmandal kuni viiendal päeval. Keha valutas üleni, eriti reied ja puusad. Seda võiks võrrelda näriva närvivaluga. Valgutoitudest oli süda paha, väga oleks tahtnud õuna ja salatit. Ja peale dieedipidamist muutus nahk krobeliseks. Võibolla oli see millestki muust, ei tea. Nüüd mõtlen hoolikalt, enne kui enda kallal katsetusi läbi viin.”

(28aastane medõde.)

Nälg teeb energiliseks

Nimetatakse ka paastuks. Puhastab väidetavalt organismi kahjulikest ainetest, mis saadud toiduga ja muidu saastunud keskkonnast. Aitab mitmete tõbede, aga ka liigse kaalu vastu.

“Esimene-teine päev tapab üldjuhul enamiku peavaluga ära. Aga kui see möödub, tekib jube mõnus tunne, energiapuhang ja võib ilma söömata edasi elada. Pärast paastu peaks hästi aeglaselt taastuma, sama palju aega kui paastumine ise, sest muidu paned organismile põntsu. Ja peab hästi palju liikuma, isegi paarkümmend kilomeetrit päevas. Aga puhastab hästi, aitab väga paljude hädade puhul, minul endal oli mingi nahaprobleem ja üks närvipõletik, aga kõige suurem probleem oli jube kaalutõus. Aitas.”

(34aastane taluperenaine, kahe lapse ja kolme kasulapse ema.)

Rasvaimu ja sinikad

Nahaalune rasvkude eemaldatakse kirurgilisel teel neist kohtadest, mis tavalisele dieedile hästi ei allu. Kui rasvarakud on eemaldatud, ei saa need hiljem rasvaga täituda ja paisuda. Hind 4000 – 20 000 krooni, olenevalt piirkonna suurusest.

“Pärast oli valus tükk aega, turses veel kaua ja sinine.Kuna pidin kohe tööle asuma, siis õhtuks olid jalad nagu pakud ja sõin vett väljaajavaid tablette. Kui kaua see kestis, täpselt ei mäleta, aga piisavalt kaua , et jõudsin juba kahetseda. Kaua pidin veel kandma ka korsettpükse. Pärast käisin veel aasta erinevates massaažides. Siis jäi katki, kuna jäin rasedaks. Ausalt öeldes, endale tundus, et tulemust pole. Mees aga leidis, et on. Nahk on veel siiamaani mügarlik. Ei tea, kas see on sellest, et midagi valesti tehtud või peabki olema. Seda pole küll täheldanud, et rasva oleks mujale tulnud. Neid ratsapükse küll pole enam. Kuna rasedusega võtsin 20 kg juurde, siis nüüd olen aasta hiljem suure trenniga saanud oma vanasse kaalu tagasi."

(32aastane meedik, praegu 3 lapsega kodus.)

Karvaeemaldus valus ainult korraks

Eemaldab karva koos juurega ja uue karva kasvamiseks läheb kauem aega, hiljem muutuvad karvad peenemaks. Hind umbes 150 krooni.

“Püksikud jalas, istud kosmeetiku töölaual, jalad harkis. Ta teeb raseeritava piirkonna (see, mis pükste alt välja paistab) sooja vahaga kokku. Vaha on pulkdeodorandi-taolises pudelis. Siis paneb sinna peale paberi, patsutab käega üle, et kõik haagiks, ja tõmbab säuhti ühe sekundi murdosaga paberi koos sinu karvadega maha. Sa moment tunned seda valu, kuid see on väljakannatatav, sest see on nii lühikest aega. Pärast enam ei valuta, kreemitab veel üle ka ja ongi korras.Tulemus on fantastiline ja kaks-kolm nädalat hooletu.”

(41aastane sekretär, kahe lapse ema.)

Masseerija võib saada jalaga

Massaaž ergutab ainevahetust ja vähendab lihaspingeid. Erinevatel stiilidel ka erinev toime. Hind olenevalt masseeritavast piirkonnast ja salongist 150-300 krooni kord.

Massöör Kairi Kepp: “Kui ma teen tselluliidimasaaži, siis on käe all tunda, milline koht on mühklik ja mida tuleb rohkem mõjutada. See on valus – vahel kliendi ühte jalga masseerin ja teist hoian kinni, et ta mulle ei virutaks.”

“Ikka väga valus oli, lausa karjusin, mõned kohad muutusid kühmuliseks ja tekkis ka sinikaid. Aga lõpptulemus oli hea – tundus, et nahk on siledam küll. Hiljem tuli tsellu tagasi, tõsi.” P>

(31aastne infojuht.)

Masin võtab isu ära

Massaažiaparaat tõstab vaakumiga nahka üles, ergutab seejuures naha aluskudet ja lümfiringet, seega parandab ainevahetust ja jääkide väljumist. Umbes 390 krooni kord.

“Kasutasin LPGaparaati. Tegin kokku vist 15 protseduuri. Tselluliidist sain enam-vähem lahti ning söögiisu vähenes, tekkis isu värske järele. Eesmärgiks pole kehale peale sundida muutusi, vaid et las keha dikteerib ise, mida vajab. Minul on need tulemused püsinud, aga selge on see, et ise ei püsi midagi. Jälgin oma eluviisi, olen aktiivne jne.”

(32aastne õpetaja.)

Kilesse mässitud inimesel on külm

Suure soolasisaldusega muda, millega immutatud sidemed mähitakse jalgade ja keha ümber, imeb endasse jääkaineid ja muudab mürgid kahjutuks. Ergutab naha ainevahetust ja lümfiringet. Ühe protseduuriga võib kaotada mitu sentimeetrit ümbermõõtu. Hind 1300 krooni.

“Mõnus tunne, väike surve on, kui sisse mässitakse. Siis hakkab külm, aga kui jalad ja keha on sisse mässitud, pannakse tunniks ajaks termoteki sisse lamama. Pärast tuleb janu, aga enesetunne läheb paremaks.”

(30aastane müügijuht.)