Tarmo Tammiste kirjutab Mihhail ­Stalnuh­hini blogis: “Inimesed valivad neid, keda usaldavad. [–] Vastus küsimusele, miks valitakse keskerakondlasi, sai tõenäoliselt, nii kummaline kui see ka pole, selgeks pärast Tatjana Babanskaja esinemist. Ta ütles oma lühikeses esinemises umbes nii: Narvas võib mingile ametipostile saada üksnes keskerakondlane, ning kurtis seejuures oma kurba saatust. Meenutan, et Tatjana Babanskaja osales konkursil Soldino Gümnaasiumi direktori kohale, kuid ei saanud seda kohta. [–] Narvas on üksnes kolme kooli direktorid Keskerakonna liikmed. Ükski ülejäänud õppeasutuste direktoritest ei ole keskerakondlane. Kui valimisliidu “Peetri plats” liikmed üritavad televaatajaile silma vaadates inimesi petta, siis mis hea pärast peaks keegi toetama nende püüdlusi pääseda linnavõimu juurde?”

Babanskaja kirjutab “Peetri platsi” veebilehel: “Mul on hea meel, et härra Tammiste alustas minu vastu suunatud rünnakut ETV2 kanalil 5. oktoobril 2009. aastal eetris olnud telesaate “Vandekohus” tulemuste põhjal. See tähendab, et minu sõnad televisioonis tabasid kümnesse. See tähendab, et mul oli õigus.”

“Peetri platsi” kuuluvad Paulsi sõnul parteitud linnakodanikud ning IRLi, Keskerakonna(!) ja Reformierakonna liikmed, kokku 33 inimest. Peamise loosungina kasutavad nad ideed “Linna ausa juhtimise eest”.

“Narvas eksisteerib praegu administratiivne terror,” selgitab valimisliidu esindaja Ants Pauls (pildil). “Siin lahendatakse küsimusi selliselt: kui sa ei taha tööd kaotada – hääleta Keskerakonna poolt. Kui sa lähed opositsiooni, siis sind “süüakse ära”. Paljud on otsustanud hirmust, et töö võivad kaotada nemad ise või siis nende lähedased, lasta kõrvad longu ja edasi teenida.” 

“Peetri platsi” kodulehe artiklis on toodud ära veel üks opositsiooni argument. Autor Artur Pärnoja teatab, et võimul olijate põhiliseks saavutuseks on sensatsioonilised  kriminaalasjad – need puudutavad nii linnavalitsuse ametnikke kui ka üht linnavolikogu liiget.

“See on linnamajanduse ameti ametniku Arkadi Nikolajevi korruptsioonijuhtum. Kaks linnavolikogu liikme Aleksandr ­Moissejevi kriminaalasja, mis on jõudnud juba kohtusse. Siin on ka ametiisikule pistise andmise katse, ning teine asi – mis puudutab linnavalitsusele investeeringute kohta valeandmete esitamist. Vaatame edasi. Linnale kuuluvate ruumide müümine firmale, mis on seotud tolleaegse aselinnapea Homjakovaga. Tulemus – kriminaalasi prokuratuuris,” loetleb Pärnoja oma artiklis.

Kokkuvõtteks ütleb Ants Pauls, et keskerakondlased “mängivad Ida-Virumaal hästi, professionaalselt, kuid kohati väga ebaausalt”.

“Mul ei ole Keskerakonna kui niisuguse vastu põhimõtteliselt midagi. Ma olen linna ebaausa juhtimise vastu. Meetodite vastu, millega nad seda linna enda käes hoiavad. Aga üldiselt tuleb tunnistada, et Stalnuhhin on Eesti parim propagandist,” lõpetab Pauls.