USA ajaleht The Star-Ledger kirjutas, et Newarkis toimunud "black-tie" ürituseks oli üks ajalooline pangahoone kujundatud talveparadiisiks. Pileti ostnud külalisi oli 200. Õhtut austasid kohalviibimisega osariigi kuberner James E. McGreevey, Eesti kultuuriminister Urmas Paet, kultuuriministeeriumi kantsler Siim Sukles ja Eesti konsul Peeter Reštšinski abikaasaga.

Õhtusöögi ajal sätendas laudade vahel kunstlumi ja iga kohta tähistas väike jääkuubik viinaklaasiga. Menüüs olid muu hulgas krevetid punase kalamarjaga ja vasikaliha. Orkester esitas Järvi juhtimisel Griegi, Sibeliust ja Bartokit.

Kultuuriminister Paet ütles Ekspressile, et tegemist oli Neeme Järvi esimese avaliku dirigeerimisega uue orkestri ees. "See oli Järvi avapresentatsioon orkestri eratoetajatele."

Paet kinnitas, et otsis üritusel toetust orkestri saamisele tuleva aasta varasuvisele Eduard Tubina 100. sünniaastapäeva festivalile Eestisse. "Huvi ja soov tulla neil on, kuid see on väga kulukas." Ministri sõnul on Ühendriikides ka ettevalmistamisel film Eesti laulvast revolutsioonist, mille muusikalise osa võtaks enda peale New Jersey orkester Järvi juhtimisel.