• Keskerakonna juht ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar kirjeldab Eesti Päevalehes reformierakonna unistusi, mille kohaselt peaks praegused erakonnad poliitmaastikult kaduma: "Uue paradigma tingimustes kaotavad esimestena positsioonid kaks vana tegijat – Isamaa ja Res Publica Liit ning Keskerakond, siis aga jõuab aeg ka sotside ja Rahvaliidu kätte, rohelistest rääkimata. Kujutage järgmist parlamendikoosseisu, kus keskpositsioonil ja valitsuses laiutavad reformistid, äärtes ja opositsioonis aga on kohad sisse võtnud ühelt poolt Eesti Rahvuslik Liikumine ja teiselt poolt Notšnoi Dozor, kelle esindajate saamises riigikogusse pole mul nüüd küll enam erilist kahtlust." Vene poliitika asjatundjad küll ei usu tugeva Vene erakonna tekkesse.
  • Eesti Päevalehe arvamusartiklid vaagivad, kas Eesti rahutustega on seotud Moskva võimud: Rahvusvaheline Kaitseuuringute Keskus eesotsas Kadri Liigiga leiab, et see on nii, keskerakondlase Ain Seppiku hinnangul tähtsustatakse Venemaa rolli liiast ning julgeolekuekspert Eerik-Niiles Kross arvab, et Venemaa tegevust on praegu veel vara hinnata.
  • Postimees vahendab Emori värsket uuringut, mille kohaselt loodavad eestlased, et tulevik toob helgema elu, ja teistest rahvustest inimesed elu-olu halvenemist. 
  • Helsingis algab täna Eurovisiooni esimene poolfinaal. Mainekas Briti kihlveokontor ennustab Eestile väljakukkumist.
  • Ilmar Raagi koolivägivalda lahkav mängufilm "Klass" valiti Euroopa ühe prestiižsema, Karlovy Vari festivali võistlusprogrammi.
  • Ulmeguru blogist leiate uskumatu sildi! "Eestlastele ja koertele sisenemine keelatud!", mis ehib ühe restorani sissepääsu Jaroslavli linnas Venemaal.