Jajah.com
Jajah pakub soodsalt ja mugavalt kõneteenust ning meeldib nii mõnelegi esmapilgul Skype'ist paremana näiva seotuse tõttu lauatelefonide ja mobiilidega.
Eesti elanike õnneks kuulume teenuse B-tsooni riikide nimekirja, mis annab võimaluse helistada teistele Jajahi kasutajatele lauatelefonilt tasuta.
Teenustest on esindatud kõik peamised, mida tavakodanik vajab ja väiksem firma nõuaks rahvusvahelise tootetoetelefoni jaoks. Peale Jajahi kasutajate vahelise suhtluse saab soodsalt võtta kaugkõnesid ja saata lühisõnumeid. Jajah võimaldab ka konverentskõnede pidamist.
Lisaks saab toote mugavamaks kasutamiseks iga kasutaja või firma lisada oma lehele Jajahi kontakti nupu, millele klõpsates saab kiiresti helistada.
Rahvusvaheliste kõnede hinnad on lauatelefonidele helistamisel suurusjärgus 60-65 senti minut, mobiilidele kehtivad tariifid jäävad 5kroonise minutihinna piiresse ja lühisõnumi hinnaks on käibemaksuta 70 senti. Kindlasti tuleb teenust kasutades pidada meeles, et Euroopas lisandub hindadele 15protsendiline käibemaks.

Mobivox.com
Nii nagu Jajah, on ka Mobivox mõeldud rahvusvahelisteks odavkõnedeks, kuid pakub seda võimalust Jajahist soodsamate hindadega.
Ka Mobivoxi teenuse kasutajad Eestis saavad helistada omavahel lauatelefoniga tasuta. Lisaks paistab teenus silma lihtsa konverentskõnede algatamise ja hõlpsa kõnede suunamisega. Lisaväärtust pakub võimalus mõne hiireklõpsuga importida Office Outlooki aadressraamat ning Skype'i kontaktid.
Lauatelefonilt helistades tekitab Mobivox eestlasele probleeme. Enamikul kasutajatest võib tekkida "tõlkes kaduma läinud"-efekt, sest ühenduse saamiseks tuleb operaatorile öelda kontakti nimi ning püüdes Eesti nimesid inglispäraselt hääldada, ei õnnestu ühendus kuigi sageli.
Interneti kaudu Mobivoxi kasutades jäävad sõnamängud ära ja teenus toimib kenasti.
Kõnesid maksustab Mobivox ühtse tariifi alusel üle maailma: lauatelefonikõnede hinnaks on 20 senti ja mobiilikõned maksavad 3,15 krooni.
Nii mõnelgi võivad interneti vahendusel toimivad telefonid tekitada kahtlusi kõne kvaliteedi suhtes. Kinnitan omast kogemusest: sellised kahtlused on asjatud - olenemata vastaja asukohast sain jutud räägitud probleemideta, nagu oleks kasutanud tavalisi telefonioperaatoreid.
Kaugeltki kõik uued netitelefonid ei toimi nii hästi nagu Jajah ja Mobivox. Üheks selliseks lapsekingades, praegu veel saamatult toimivaks, kuid tulevikus paljulubavaks teenuseks on EQO.

EQO.com
EQO on mõeldud liikuva elustiiliga inimestele, kelle peamiseks suhtlusvahendiks taskutelefon. Mobiili paigaldatav rakendus võimaldab suhelda EQO kasutajate vahel sisuliselt tasuta (maksta tuleb üle GPRS ühenduse tehtava päringu eest, mistõttu paljud kõnekaartide kasutajad EQO pakutavat nautida ei saa), võtta mobiililt odavalt rahvusvahelisi kõnesid, vahetada sõnumeid ja suhelda enamlevinud suhtlusvõrgustikes.
Mulle kui teenuse uuele kasutajale mõjusid kodulehel pakutud info ja selgitused väga ligitõmbavana. Lootsin, et EQO võib tõesti olla teenus, mida hakkan peagi sageli kasutama. Kuid reaalsus tabas mind rängalt.
Pärast kiiret ja valutut liitumisprotsessi tuli teha viimane samm, EQO tarkvara oma mobiili laadida ja installeerida.
Esmalt proovisin liitumisavalduse peale saadetud lühisõnumis oleva lingi kaudu alla laadida
292 KB suurust faili. Kohe paigaldamise alguses sain teate, et sertifikaat on vigane. Järgmised katsed asja ei parandanud.
Proovisin tarkvara laadida EQO kodulehelt. Tulemus oli sama õnnetu kui SMSi puhul.
Kolmas alternatiiv on kõige vaevalisem: selleks tuli tarkvara arvutisse laadida ja siis telefoni paigaldada. Ka sellest ei tulnud midagi välja.
Küsisin probleemile EQO tugiteenuselt lahendust, kuid seda pole siiani saanud.
Windows Mobile 6 opsüsteemi kasutavate telefonidega toimib EQO kenasti, nagu reklaamis lubatud.

Skype mugavaim
Eestis soovitan endiselt välismaiste alternatiivide asemel kasutada mugavuse tõttu Skype'i, kui käepärast on nende teenust toetav lauatelefon. Seda ühel põhjusel: kasutajaid, kellega saad tasuta suhelda, on väga palju. Kuid samas julgustan inimesi, kes peavad võtma palju kaugkõnesid, uurima ja proovima uusi internetipõhiseid odavoperaatoreid, et leida neist soodsaim ja sobivaim. Parimat võimalust selleks pakub ilmselt Wikipedia (en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_VoIP_software) ning suurepärane netitelefoniteemaline blogi voipmonitor.net.