Kuigi allolev kiri ei seondu otseselt Nigeeriaga, on see põhimõtteliselt sama. Ohvrit meelitatakse kerge teenistusega, miljonite dollaritega. Kui ohver suhtlema hakkab, nõutakse temalt juba paarikümne tuhande dollari ülekandmist. Seejärel soovitakse järgnevaid ülekandeid, mis olevat vajalikud investeeringud enne raha liigutamist. Kui ohver kohale tuleb, võib ta ilma jääda mitte ainult rahast, vaid ka elust. Kuna e-kirjade saatmine ei maksa suurt midagi, on selline pettus ülimalt kasulik ja toob kurikaeltele sisse miljoneid. Loe sellest petuskeemist lähemalt Wikipediast (in. keeles), või vaata sama lehekülge eesti keeles läbi Google´i translaatori.

Original Message -----

Sent: Tuesday, February 17, 2009 4:57 AM

Subject: Alates Hr Pell Gordon

Alates Hr Pell Gordon
Mobiilinumber: +447024042891
Tel: +447024069968
 
Olen hr Pell Gordon Alates Harlsden, North West London, siin Inglismaal. Ma töötan Natwest Bank Corporation Londonis. Writing teid työhuoneestani, et oleks tohutu kasu nii meile. Minu departemangu, olles juhtimisabi Greater London Regional Office ma avastas ühes mahajäetud summana $ 12,5 miljonit USA dollarid (Kaksteist miljonit viissada tuhat Usa dollarid) in konto kuulub üks meie välismaistele klientidele Late Mr.Thompson Morrison USA kodanik , kes kahjuks kaotas oma elu Euroopa lennukatastroofi of Alaska Airlines Flight 261, mis kukkus 31. jaanuari 2000, kaasa arvatud tema naine ja ainult tütar.
  Valik Teile on tekitanud alates geograafilist laadi kohta, kus te elate, eelkõige seetõttu, et sensivity ja tehingu konfidentsiaalsuse siin. Nüüd panga oodanud midagi lähedastel come-up tuleb nõuet, kuid keegi ei teinud seda. Mina isiklikult ei ole andnud leidmisel sugulaste 2 aastat nüüd, Ma otsin oma nõusoleku esitada teile kui Lähisugulane / Kas abisaaja surnud, nii et teel selle konto hinnatud 12,5 miljonit dollarit võib maksta teile. 
  
 See on välja makstud või jagada need protsendid, 60% mulle ja 40% sulle. Mul on tagatud kõik vajalikud juriidilised dokumendid, mida saab kasutada varundage see väide me tegemisel. All i need on FILLIN oma nime ja dokumentide legaliseerimise see kohus siin tõestada teile õigustatud toetusesaajaga. Ma nõuavad, nüüd on teie ausad koostöötoimingud, Konfidentsiaalsus ja Trust, mis võimaldavad meil näha selle tehingu läbi. I garanteerida teile, et see täide viia seaduslik korraldus, mis kaitseb teid mis tahes rikkumise korral õigust. 
Palun pakuvad mulle järgmistes oleme 7 päeva kestab see läbi. See on väga kiiresti palun.
 
1. Täisnimi.
2. Sinu Direct Mobiiltelefoni number.
3. Teie kontaktaadress.
  Võttes läbinud metoodiline otsida, otsustasin ma teiega loodame, et sa leiad selle ettepaneku huvitav. Palun teie kinnitus sellele kirjale ja näitab teie huvi esitavad teile rohkem teavet. Endeavor lasta mul tunne oma otsuse mitte hoida mind ootab.
Tervitused,
Hr Pell Gordon
GSM: +447024042891
Tel: +447024069968