Marek Vellend
.  Näiteks juristid on hakanud oma maine pärast kartma.

Vellend tahab uskuda, et probleem ei ole ainult inimeste hirmudes ja maksevõimes. Ta võttis üle Kasiino Classic Tallinna vanalinnas, aga inimesi seal ei käi. Nendes ruumides on raskustesse sattunud juba kaks kasiinoärimeest. Marek Vellend laskis kohta kontrollida nõidadel.

Nõid Hannes Vanaküla selgitab: “Kui inimene mängib, siis tekkib tal saamahimu. Kui inimene kaotab, siis tekkivad tal vihaimpulsid. Aga need on siiski väikesed mõjud. Siin on midagi hullemat lahti. Neis ruumides on kedagi piinatud või lausa sisse müüritud,” selgitab ta Viru 18 hoone omapära.

Halbadest vaimudest aitavad lahti saada nõiad.

“Selgelt on märgata energeetilise välja nihked. Seetõttu viisime läbi ruumide ja energiasamba puhastuse, et halvad vaimud eemale peletada,” seletab Vanaküla.

Me saame garanteerida klientidele positiivse energia, aga võita saab ainult iga neljas mängija, usub Vellend.

Hasartmängumaks tuleb iga kuu ette maksta, kinnitab Vellend. Seejuures 1. aprillist 2002 suurenesid maksud 66 protsenti. Mängulaua maks tõusis 15 000 kroonini kuus ja mänguautomaadi oma 5000 kroonini kuus.

Marek Vellendi sõnul on ta kasiinoärist tüdinenud. Aeg on investeerida meditsiiini, usub ta. Ka kasiinoäri meenutab talle rahva meditsiinilist teenindamist – adrenaliin raha vastu –, kuid sel alal maksud lausa tapavad. Täna otsivad kõik Eesti kasiinod väljundit Ida-Euroopas. Venemaal, Leedus. Seal, kus liigub värsket raha.

Istume, räägime. Samal ajal käib ümberringi nõidumine.

Suhtun kogu üritusse, eriti nõidumise juttu suure reservatsiooniga. Kahtlen ettevõtmise tõsiduses. Lahkun ja üritan oma autot käivitada, aga ei saa signalisatsiooni maha. Pult lihtsalt ei tööta, kuigi patareid on veel täis. Seda esimest korda viie aasta jooksul. Nõiad on läbi kõrvetanud ka puldi mikroskeemi.

Kommentaar linna pealt 

Olympic Casino Groupi turundusjuht Marje Braunbrück:

Leedus alustasime tänavu ja olime esimene firma, kes sai tegevusloa hasartmängude korraldamiseks. Praeguseks on avatud kaks automaadisaali ja üks lauasaal.

Tuleval suvel avatakse Vilniuses hotelli Lietuvas uus kasiino, mis tuleb Baltimaade suurim. Kevadel avatakse oma esimene kasiino ka Lätis, Riias Radisson SAS hotelli hoones, räägib Marje Braunbrück.

“Aga Eestis on kõik nii vaenulikud – tahetakse näha ainult halba.”