Viks noormees Alar Voogla, tuntud ka kui üks Eesti edukamaid naisekandjaid, ulatab tervituseks sõbralikult käe. Täna on ta kehastunud LHV pensioniagendiks – teate küll neid soliidseid, kuid kohati tüütuid tüüpe, kes teid oma mesimagusa jutuga kaubanduskeskustes konksu otsa püüavad, soovitades teil viivitamatult lahendada üks teie pakiline ja isegi natuke piinlik “probleem”: kolida oma pensionifond inflatsiooni ja aktsiaturgude tõmbetuulte käest LHV pensionivõlurite turvalise hoole alla.

Mängin naiivset ja asjatundmatut. Ütlen, et minu pension kasvab vist hoopis Danske pangas.

Alar teeb mulle vaat et hoiatuse: ma peaksin oma “pensioniasjad tõsiselt üle vaatama”. Ta viitab numbrirägastikule oma tahvelarvuti ekraanil, tuues sealt välja trendi: vaata kui tahes pikka plaani, LHV fondide tootlused on näidanud konkurentidele kõikjal tagatulesid.

“Heal ajal on kõik tegijad,” maalitakse mulle turupilti. Aga praegu, kus aktsiaturud langevad, “teeb LHV ainsana inimestele kasvu üle inflatsioonitaseme. Teised pangad kahjuks ei kipu raskel ajal inflatsiooni ületama.”

Hirmsaid asju võib Alari jutu järgi juhtuda. Ta räägib ühest prouast, kellel haihtus aasta enne pensionile minekut Swedbanki K3 fondis kahe kuuga 300 eurot!