Katre lugu ei ole eriskummaline. Viljandi kaubanduskeskuses astusid tema juurde toredad inimesed, küsisid igasugu asju Viljandi kohta, kirjutasid kõik ankeeti ja palusid vastused allkirjaga kinnitada. „Teadsin, et nad on Reformierakonnast, aga sellest ma küll kuidagi aru ei saanud, et selle allkirjaga astun erakonda,“ meenutas Katre tavalist poeskäiku tänavu jaanuaris.

Hiljem sai ta meilile teate, et on Reformierakonna liige. Ohtrad propagandakirjad tuletasid talle seda iga natukese aja tagant meelde.

Villi Liivakant püüti erakonda otse Viljandi tänavalt. „Ise ei soovinud saada erakonda, linnas täitsin mingit ankeedi ja pärast seda hakkas Reformierakond mind tüütama mind,“ kirjeldab Villi, kes on 21-aastat vana.

Tema sattus erakonda juba 2010. aastal. „Lahkumiseks pean nüüd jooksma kuskile kontorisse!“ pahandab ta. „Oleks reaalne, kui erakonnast saaks lahkuda sama lihtsalt kui liituda.“

Äsja täisealiseks saanud Viljandi noorte seas on viimaste aastate jooksul oravaparteiga liitumine sama populaarne kui mõned aastad nooremate neidude seas Justin Bieber. Noori liitujaid on teiste piirkondadega võrreldes silmapaistvalt palju.

Reformierakonna värbajad pole niisama asjaarmastajad. Nad on saanud müügikoolitust oma ala parimatelt. Reformierakond kasutab selleks müügijuhi ja koolitaja Tarmo Tamme teenuseid.